November congresmaand

November is traditioneel de congresmaand bij uitstek; ook ik heb me deze week uitgebreid laten inspireren op twee congressen. In de komende dagen zal ik proberen om de highlights hier weer te geven.

Woensdag vond het congres: ' van web 2.0 naar enterprise 2.0' plaats waar diverse partijen hun visie op 2.0 (en soms hun onbehagen over de gehypte term 2.0) konden uiten. Zeer inspirerend en vol ideeen wat bedrijven allemaal te wachten staat in deze tijd van de 'empowered' consumer en hoe je als bedrijf gebruik moet maken van de samenwerking met je klanten.

Donderdag werd ik op IT&Banking toch weer geconfronteerd met het feit dat (ondanks de innovatieve voorbeelden die er ook zeker zijn) banken (en hun medewerkers) grosso modo toch nog enorm conservatief zijn, en ik gisteren behoorlijk bang ben geworden dat Banken nog veel te lang in hun 'oude' gedachtengoed van het Grote Statige BankBolwerk zullen blijven hangen, en nog Veeeeel te weinig inspelen op de behoeftes die klanten hebben.

Lees ook:Waarom geld blijven pompen in een verdwijnend merk??
Lees ook:Next Generation Creditcards in Frankrijk
Lees ook:ING stoeit met Social software
Lees ook:Nieuw spaarproduct: geen rente maar een auto
Lees ook:Is het laatste uur geslagen voor de laatste onafhankelijke levensverzekeraar?

3 reacties op “November congresmaand

 1. jacqueline

  Mijn eigen ervaringen uit het recente verleden en ook mijn eigen waarnemingen anno 2007 zeggen me dat banken weliswaar aan het bewegen zijn maar dat het tempo waarin dat gebeurt nog altijd traag is. Niet verwonderlijk gezien de grootte van de organisaties en de traditionele command & control cultuur. Innovatie en/of een echte’big bang’ zal vermoedelijk van buiten komen en ik beschouw Boober https://www.boober.nl/ daar als een goed voorbeeld van

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patrick

  @Jacqueline; wat het gekke is, is dat al deze banken nog steeds MILJARDEN winst maken, en de sense of urgency daarmee nog veel te laag is…
  Gecombineerd met een enorme groep medewekers die nog komen uit a) een semi-ambtenaren tijdperk en b)nog de macht van de IT profileren, (en eigenlijk helemaal niet van change houden)…

  Lijkt bijna een beetje doemdenken dit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.