Next Generation Creditcards in Frankrijk

door Stephan Linnenbank

Innovatie

Creditcards gaan in Frankrijk een nieuwe evolutiefase in. Credit Agricole gaat in twee kantoren experimenteren met ‘next generation'credit cards. De nieuwe creditcard van Mastercard zal de kaarthouder de mogelijkheid bieden om betalingstermijnen in de winkel aan te passen. De kaarthouder kan zelf besluiten of hij meteen wil betalen of dat hij een uitgestelde betaling (krediet) wil hebben.

 

De dienst is gratis, er worden geen extra kosten aan de winkelier of de klant gevraagd. De creditcard biedt de keuze voor direct debet of krediet ook bij geldautomaten aan. Crédit Agricole heeft de credit/debit card tevens gecombineerd met twee verzekeringen. Deze innovatieve creditcard kan worden gezien als methode om het consumentengedrag rond het gebruik van credit/debit cards te beïnvloeden 

Perspectief

Dit is een voor Frankrijk zeer innovatieve creditcard. Tot nu toe, had geen Franse bank gedacht aan een creditcard die de klant de keus geeft van direct debet of uitgestelde betaling. Deze innovatieve creditcard stelt Crédit Agricole instaat om zowel voor zichzelf als de retailer toegevoegde waarde te realiseren. Het kan een nuttig hulpmiddel worden om het gebruik van de creditcard en de gebruik van consumptief krediette verhogen. De consumentenbelangen verenigingen beweren overigens dat het continue aanbieden van een kredietoptie dramatische gevolgen (hoge schulden) kan veroorzaken. 

Lees ook:3x kloppen bij gebruik creditcard
Lees ook:Crisis in Kredietland (1)
Lees ook:Online shoppen zonder zorgen
Lees ook:Campagne 3x kloppen van banken is goed, maar niet voldoende
Lees ook:Creditcards zijn levensgevaarlijk: consumenten moeten zelf opletten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.