Wie kaatst moet de bal verwachten

De CFO van RABO vind dat de aandacht voor de mogelijke verlaging van de Triple A rating door S & P  getuigt van hype. Hier staat zijn reactie. Wat krijgen we nu RABO? We zijn echt allemaal trots op de RABO, hoor, maar een bank die voortdurend schermt met de Triple A rating in reclames (terecht hoor) en tegen  Prinses Maxima zegt dat RABO  bankiers de enige bankiers nog zijn die rechtop lopen, die moet niet zo geprikkeld reageren als een rating bedrijf aankondigt dat de rating mogelijk verlaagd gaat worden. Want dat is toch echt de boodschap. En dat is echt nieuws, Bruggink. En dan niet alleen omdat het een verlaging zou kunnen worden, maar ook omdat het nog niet is gebeurd en dat is inderdaad een fantastische prestatie.

Van bankiers wordt enige terughoudendheid verwacht, ook van bankiers die het goed doen. Ook RABO heeft de klant in de kou laten staan (Opmaathypotheek, Robeco RenteMaxx, woekerpolissen bij Interpolis). Dus ook van de heer Bruggink.

Lees ook:Gaan we in Nederland van Triple A naar Double A?
Lees ook:Teleurstellend begin Commissie de Wit
Lees ook:Calimero-gedrag
Lees ook:Kredietbeoordelaars eindelijk onder vuur en terecht: maar wat is het alternatief?
Lees ook:Robeco maakt het wel heel erg bont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.