Kan Jiskoot (ex ABN AMRO) zich even inhouden

Oud lid van de Raad van bestuur van ABN AMRO, Jiskoot, gaat opnieuw beginnen. Hij start een adviesbank voor ondernemende families in de traditie van Pierson, Heldring en Pierson, de bank waar zijn vader CEO was.

Niets mis mee, zoals Jiskoot zegt ‘onafhankelijke adviesfirma heeft toekomst’. Maar Jiskoot laat ook het volgende optekenen in het FD: ‘Elke bank zegt klantgericht te zijn. Maar als er een ding niet waar is, dan dat‘.

Wat krijgen we nu? De heer Jiskoot was lid van de raad van bestuur van ABN AMRO en dus mede-verantwoordelijk voor de klantgerichtheid van de ABN AMRO. Wij hebben hem niet gehoord bij de emissie van World Online, die onder zijn verantwoordelijkheid naar de beurs is gegaan. De rechter heeft geoordeeld: ABN AMRO heeft de particuliere belegger misleid bij de emissie en de heer Jiskoot dient zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Het is voor zijn toekomstige klanten te hopen dat zijn nieuwe bank de klant wel op de eerste plaats zet en niet de performance van de bank, de afdeling of de persoon. Ik ben benieuwd.

Lees ook:Commissie de Wit: Agenda voor volgende week
Lees ook:Programma commissie de Wit voor volgende week: veel toppers
Lees ook:Fortis Bank Nederland heeft geen recht van spreken
Lees ook:Een typisch NVB compromis: oogt leuk, maar gaat niets veranderen
Lees ook:Ook ABN AMRO weet wat misleiden is (tegenover commissie de Wit)

Eén reactie op “Kan Jiskoot (ex ABN AMRO) zich even inhouden

  1. Pascal

    Ja, een beetje tegenstrijdig is het wel. Al kan extra concurrentie in de sector geen kwaad. Uiteindelijk zal dat toch de belangrijkste motivator worden om daadwerkelijk iets te veranderen; beter dan nog meer regelgeving, etc. etc.

    N.B. ik kan me de quote van Jiskoot ook herinneren uit m’n papieren FD, maar op de website lijkt-ie weg te zijn…? Vreemd, knipje achteraf op verzoek?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.