Fortis, Fortis, je moet maar durven

Ik neem graag onderstaand blog van www.hypotheken.blog .nl over.

Het is toch te gek voor woorden; banken liggen onder vuur bij de commissie de Wit en dan neemt Fortis de volgende actie. Hoezo, de klant centraal?

Fortis bank Nederland heeft als eigenaar de Nederlandse Staat, minister Bos dus.

Hier volgt de blog:

Grappig. Vorige week schreef ik over de liquiditeitspremie vanFortis Bank, waarmee ze de variabele hypotheekrente zomaar even met 1,5% wilden verhogen. Daar werden de klanten natuurlijk niet blij van. Nu lees ik in de Telegraaf dat dit snel isteruggedraaid: “Fortis Nederland komt er nu op terug. In een brief van 20 januari schrijft men aan Hammerstein: „Overigens merken wij op dat wij hebben moeten constateren dat het mogelijk is dat uw cliënt een tweetal automatisch opgemaakte brieven heeft ontvangen over tarieven die mogelijk van toepassing zouden zijn. Deze brieven berusten op een misverstand en moeten als niet geschreven beschouwd worden (…)”. Fortis wijt de zaak aan een misverstand over rentevastperioden.” Betekent dit nu dat die liquiditeitspremie helemaal van de baan is, voor alle klanten? Zou wel zo moeten zijn natuurlijk, ze komen er ongetwijfeld niet mee weg om dit alleen zo te spelen voor de klanten van advocaat Hammerstein.

Ze moeten er überhaupt niet mee wegkomen. Alsof ze gewoon even proberen of het lukt, een mededeling sturen dat er zomaar even een opslag van 1,5% op de hypotheekrente gegooid wordt. Had Fortis Bank dan echt verwacht dat de klanten daarmee klakkeloos akkoord zouden gaan? Nee toch zeker?? Hammerstein trekt de klacht die is ingediend bij het Kifid niet in, staat ook in het artikel. Dus toch gekozen voor een klacht bij het Kifid, niet de gang naar de rechter. Ben benieuwd wat vriend Wabeke hiervan zegt.

Lees ook:Nog even en de naam Fortis is echt uit Europa verdwenen
Lees ook:Fortis Holding op de weg terug: samenwerking met Tesco supermarkten rond
Lees ook:Nogmaals fusie Fortis en ABN AMRO: ik doe nog een suggestie
Lees ook:FORTIS Belgie maakt na 9 maanden weer winst van meer dan 1 miljard
Lees ook:Wie het laatst lacht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.