Bartjens (FD) maakt uitglijder inzake LeaseplanBank

Vandaag schrijft ‘Bartjens’ in het FD over de nieuwe LeaseplanBank (zie hier). Bartjens maakt het hier wel weer bont en geeft er blijk van helemaal niet naar de Commissie de Wit geluisterd te hebben. Gisteren publiceerde ik zelf al op mijn blog over deze zogenaamde nieuwe bank (http://bank.blog.nl/bankieren-algemeen/2010/02/10/leaseplan-bank-echt-iedereen-wil-meesnoepen-uit-de-snoepdoos-van-minister-bos).

Het gaat mij in het geval van Bartjens om de laatste alinea. Daarin stelt Bartjens het volgende: ‘Mooi zou zijn als de concurrenten in de tussentijd toegeven dat er nog volop ruimte is en met Lease Plan Bank mee omhooggaan’.

Dit is echt de wereld op z’n kop. De Leaseplan Bank kan de hoogste tarieven in Nederland bieden omdat zij risicovolle uitzettingen heeft. Dit is 100% vergelijkbaar met het ING Direct debacle, waarbij ING Direct ook de hoogste tarieven bood, maar dat alleen maar kon omdat zij investeerde in de risicovolle Alt-A hypotheken.

Voor banken die met minder risico willen werken (omdat zij werken met geld van spaarders) is er misschien ruimte om hogere tarieven te bieden (maar dit gaat ten koste van de winstpotentie van de bank), maar NIET omdat de Leaseplan Bank dit doet.

Lees ook:Ingezonden brief in Financieele Dagblad van 29 oktober 2014 over Bartjens en Binckbank
Lees ook:Leaseplan Bank: echt iedereen wil meesnoepen uit de snoepdoos van minister Bos
Lees ook:Echt iedereen wil meesnoepen uit de snoepdoos van minister Bos
Lees ook:Waarom zouden spaarders geinteresseerd zijn in bankbalansen?
Lees ook:Nieuwe bankiers: er komt een bankvergunning vrij!

2 reacties op “Bartjens (FD) maakt uitglijder inzake LeaseplanBank

  1. Herman ten voetlicht

    Dank voor de link! erg interessant artikel over de leaseplanbank.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.