KASSA: Verbond van Verzekeraars niet aan 1 tafel met onafhankelijk adviseur!

stopKassa wijdde haar uitzending van zaterdag 17 april aan het zogenoemde ‘woekerpensioen’ (zie diverse blogs van mij over dit onderwerp). Uitgenodigd waren de directeur van het Verbond van Verzekeraars (Weurding), onafhankelijk adviseur Breukelaar en ook SP kamerlid Iirgang schoof aan.

Het was weer een tenenkrommende uitzending die wat betreft plaatsvervangende schaamte zijn hoogtepunt bereikte toen presentator Meurders aangaf dat de directeur van het Verbond niet aan 1 tafel wenste te zitten met onafhankelijk adviseur Breukelaar.

Ik snap het ook wel, want de compensatieregeling die is afgesproken (u weet: 1,5% over belegd vermogen  en 9,5% over de periodieke premie) is nog altijd veel te duur en absoluut niet goed uit te leggen. In een voorbeeld van Breukelaar bleek dat een klant ook NA de compensatie nog altijd 30% van vermogen kwijt raakt aan kosten voor de verzekeraar. Op de vraag wat de verzekeraar allemaal doet voor die kosten, kwam een ontluisterend antwoord nl. aan-en verkopen (ho, ho, dat zijn wel weer inkomsten voor de verzekeraar), portefeuillebeheer (ha,ha, ha, dat doet een  rekenmachine, geachte heer Weurding) en o ja, maatwerk (terwijl hij eerder zei dat dit allemaal kruimelpensioentjes zijn) en natuurlijk, hoe zouden we het kunnen vergeten: advies.

Verder zei Weurding dat het akkoord ondertekend was door de Stichting van de Arbeid (werkgevers en werknemers) en de Financiele Ombudsman Wabeke. Dat is waar, maar daardoor is het helaas nog geen goede compensatie. Overigens gaf zowel de woordvoerder van de Stichting van de Arbeid als de woordvoerders van werknemers en werkgevers heel duidelijk aan dat zij niet naar de inhoud hebben gekeken, maar enkel naar de procedure (onthullend).

En dan natuurlijk de man die onze consumentenbelangen moet verdedigen. Ging hij bij RADAR al volledig onderuit voor de camera, nu liet hij via zijn woordvoerder weten en hou je vast “niet in consumentenprogramma’s te willen zitten“. Wat krijgen we nu? De wereld op z’n kop. Kamerlid Iirgang kopte overigens direct in: het is niet de ‘wabeke-norm’ , maar de ‘woekernorm’.

Het is allemaal erg beschamend, terwijl het wel over uw pensioen gaat. Het enige positieve was dat Breukelaar liet zien dat er nu een aanbieder is die slechts 10% kosten maakt. Hij zei niet wie het was, maar ik denk het te weten. Het is een financiele instelling die zich niet vertegenwoordigd voelt door het Verbond van Verzekeraars. U ook, denk ik nu.

Lees ook:Verzekeraars moeten geen rookgordijn optrekken
Lees ook:De Pers: Verzekeraars maken overstap moeilijk, zo niet onmogelijk
Lees ook:AEGON zegt sorry
Lees ook:RADAR ontdekt nu ook dat ‘woekerpolis’ nog niet voorbij is
Lees ook:Verbond van Verzekeraars willen af van provisies: terecht zou ik zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.