Curatoren DSB zijn ook hard aan het werk, hoor

De website 925 (zie hier) schrijft vandaag dat de afwikkeling van Lehman al een slordige 2 miljard dollar heeft gekost aan juridische kosten. Volgens de Financial Times overigens niet veel als je het relateert aan het balanstotaal, dat m.i. een wat vreemde vergelijking is want juist dat balanstotaal had bij Lehman nu juist weinig waarde.

In Nederland zijn de curatoren van DSB (kantoor Houthoff) ook hard aan het werk, tenminste als je kijkt naar de ingediende facturen. In de periode 19 oktober 2009 tot 30 juni 2010 is voor een bedrag van 5.378.237 euro gedeclareerd. In deze periode is 15.945 uur gewerkt, dus een uurloon van 338 euro. Op basis van het aantal gewerkte uren moet er bij een werkweek van 40 uur, een team van 11 personen permanent aan de slag zijn geweest.

Is het veel? Lastig in te schatten. In vergelijk met Lehman zijn het peanuts. Aan de andere kant lijken de curatoren niet erg op te schieten. Zo weten we nog altijd niet precies wat nu exacte omvang van de claims is.

In november 2010 is  een verificatievergadering gepland. Curatoren verwachten dan in 2e kwartaal van 2011 wellicht een uitkering te kunnen doen aan crediteuren.

Lees ook:Er zijn Lies, damned Lies, and Nederlandse Vereniging van banken (NVB)
Lees ook:Nog maar weer eens DSB: banken geven nu wel een kredietfaciliteit aan DSB?
Lees ook:Particulieren schuwen banken met lage rating niet
Lees ook:De zelfde steen (column BNR 16 september 2013)
Lees ook:Fortis en Aegon geven openheid van zaken mbt Lehman risico’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.