Efficiënter online boekhouden met een directe bankkoppeling

Online boekhouden is in opkomst, steeds meer bedrijven gaan ermee aan de slag. Het levert voor bedrijven vaak een besparing op in tijd en geld. Daarnaast levert het een enorme efficiencyslag en geeft het direct inzicht in de bedrijfsresultaten.

24/7 inzicht in je online administratie
Een bijkomend voordeel is dat er bij online boekhouden een directe koppeling met je bankrekening mogelijk is. Diverse banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO bieden de mogelijkheid om je bankrekening te koppelen aan je online administratie. En dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Het bespaart tijd: je hoeft zelf niet meer je transacties uit internetbankieren te halen en in te lezen in je administratie. Door de koppeling matcht het systeem de betalingen automatisch met de bijbehorende facturen;
  • Minder fouten: de automatische koppeling en invoer van bankmutaties in je online administratie is veel minder foutgevoelig dan wanneer je alles handmatig moet invoeren. En minder fouten resulteert er uiteindelijk ook in dat je tijd bespaart;
  • Altijd inzicht in je financiën: door de bankkoppeling heb je altijd inzicht in openstaande facturen en geboekte uitgaven. Hierdoor beschik je altijd en overal over actuele financiële gegevens.

Online boekhouden brengt al een enorme efficiencyslag met zich mee en met de bovenstaande voordelen kan het allemaal nog efficiënter. Je kunt de techniek voor je laten werken en je kostbare tijd besteden aan belangrijke zaken; het genereren van omzet voor je organisatie.

Expertise van een online boekhouder
Je kunt als ondernemer kiezen om zelf aan de slag te gaan met online boekhouden. Daarentegen kun je ook je boekhouding uitbesteden aan een online boekhouder. Een online boekhouder neemt je gehele administratie uit handen. In tegenstelling tot zelf online boekhouden hoef je dus niet zelf in te voeren of te coderen. Vaak kun je je administratie digitaal aanleveren via een mobiele app. Vervolgens regelt de online boekhouder jouw boekhouding. Voordeel is dat je zo altijd en overal een actueel inzicht hebt in je administratie. Ook worden fiscale kansen benut en krijg je deskundig advies. Dit gebeurt dan niet face-to-face, maar via online kanalen als Skype, FaceTime, social media of via de telefoon. Als ondernemer houd je dus tijd over voor het runnen van je onderneming.