“Handel in Fortis maandag hervat”: niet voor medewerkers van Fortis

Volgens de Belgische financiële krant De Tijd wordt maandag de handel in Fortis weer hervat.

Al sinds maandag wordt er niet gehandeld in het aandeel Fortis. Na de
overname van Fortis Nederland en ABN Amro door de Nederlandse overheid
en de resterende activiteiten door het Franse BNP Paribas tasten
beleggers in het duister over de waarde van het aandeel Fortis.

De afgelopen dagen is al enkele malen de hervatting van de handel
verwacht. Beleggers kwamen echter steeds bedrogen uit en zij moesten
weer langer wachten.

Hopelijk kunnen beleggers vanaf maandag weer handelen en kunnen ze al dan niet van hun aandelen af.

Zo niet alle medewerkers van Fortis. Vanaf maandag gaat officieel hun 'gesloten periode' in en mogen ze voorlopig niet handelen in hun eigen aandelen. Met knikkende knieën zullen ze moeten afwachten hoe het aandeel de komende weken gaat bewegen zonder zelf te mogen kopen of verkopen.

Lees ook:Fortis speelbal van de beurs
Lees ook:Euronext loopt het dun door de broek
Lees ook:Vanaf vandaag: handel in FTI tot 22.00 uur
Lees ook:Handel in FTI (futures op AEX) per 1 juli tot 22.00 uur
Lees ook:Mijlpaal: eerste particuliere aandelenhandel buiten Euronext om

4 reacties op ““Handel in Fortis maandag hervat”: niet voor medewerkers van Fortis

 1. grrr

  Niet om aandeelhouders Fortis bang te maken, maar wel om ze een beetje een idee te geven wat ze mogen verwachten van de BEURSwaarde maandag. Fortis stond afgelopen maandag virtueel rond de E2,50, zakte woensdag weg tot rond de E1,60 en staat op dit moment tegen de E1,00.

  De FUNDAMENTELE waarde is echter niet bekend (maar toch hoogstwaarschijnlijk wel hoger) en het is denkbaar dat deze zeer lage notering ook met name het gevolg is van het wegrengedrag van de huidige beleggers. Deze week zijn alle privebeleggers uit pure wanhoop hun portefeuilles weg aan het kieperen, maar zodra zij dit allemaal gedaan hebben zal de rust op de markt weer gewoon terugkeren en zullen de aandelenkoersen weer eerst snel, en daarna langzaam gaan stijgen richting de meer reële waarde. Om deze reden zullen professionele en institutionele beleggers op dat moment weer instappen waardoor we de bodem neer gaan leggen van deze crisis.

  Dus gewoon rustig blijven en wachten tot de rationele handel weer enigszins terugkeert op de beurs, dan bent u niet al uw centjes kwijt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. devron

  Damn dit staat er garant voor dat de beurs maandag weer gaat zakken

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans

  Bedankt ‘grrr’,
  Lijkt een logisch verhaal.
  Wel een vraagje over die virtuele waarde, hoe komt die ‘tot stand’?

    /   Beantwoorden  / 
 4. grrr

  Ondanks dat er geen handel in het aandeel was, konden mensen wel orders inleggen. Hierdoor was er dus wel gewoon een bied-laat boek waar te nemen in deze periode. Maandag had Fortis net als de beurs de weg omhoog alweer wat teruggevonden naar E1,70 en vandaag werd er uiteindelijk op E2,00 geopend. De ratio lijkt ook weer redelijk terug (toch wel een week of twee vroeger dan dat ik verwacht had) met een dag fors herstel zonder winstneming aan het einde van de dag, gevolgd door wederom een dag in het groen. Met een AEX rond de 300 punten denk ik dat we wellicht weer aan de start staan van een nieuwe cyclus op de aandelenmarkten. De weg omhoog lijkt eindelijk weer open te liggen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.