Hoogervorst (AFM) laat DSB spaarders in ongewisse

Op 21 april 2009 was de baas van de toezichthouder AFM, Hoogervorst, de gast bij Pauw & Witteman. Hij was uitgenodigd te praten over de problemen met de tophypotheek, maar werd door Witteman uit de tent gelokt om ook iets te zeggen over het onderzoek naar DSB.

De avond daarvoor zat immers Scheringa bij Pauw & Witteman, die aangaf dat het slechts een routine-onderzoek betrof. Hoogervorst gaf aan dat het zeker geen routine-onderzoek was en dat Scheringa beter zou moeten weten. Het was een expliciet onderzoek naar DSB en Hoogervorst liet zich verleiden tot de afspraak dat het onderzoek dat weekend gepubliceerd zou worden. We zijn nu ruim 6 weken verder en de AFM hult zich in stilzwijgen. Met het debacle van Icesafe in het achterhoofd, toen Toezichthouders blijkbaar meer wisten, maar niet wilde vertellen, moeten spaarders en depositohouders met meer dan 100.000 euro op de rekening bij DSB zeer op hun hoede zijn. Het is onaanvaardbaar dat de toezichthouder spaarders zo in het ongewisse laat.

Lees ook:“Uit de doofpot”
Lees ook:“Uit de doofpot”
Lees ook:Deel 2 in DSB saga: roddel en achterklap!?
Lees ook:“Uit de doofpot”
Lees ook:berichtgeving over SNS en bijdragen van Peter Verhaar

2 reacties op “Hoogervorst (AFM) laat DSB spaarders in ongewisse

 1. fred

  Inderdaad het wordt tijd dat de AFM eens doorwerkt t.a.v de DSB bank. Het duurt en het duurt. Mischien moeten ze eens het weekend doorwerken, want wil wel eens weten wat er nu is uitgezocht! Ik wacht met smart, op een fikse boete voor de DSB.Ik heb ze persoonlijk flink veel info gegeven. Dit hadden ze zo kunnen onderzoeken bij de DSB zelf. Inmiddels zijn wij gedupeerden geen barst opgeschoten.
  AFM aub kom op met u gegevens dit is erg van belang voor de gedupeerden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter Verhaar

   het enige wat wij kunnen doen is veel rumour maken, dus reageren en hopen dat AFM hiervoor gevoelig is

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.