laat NVB niet NVGB worden!

De adviescommissie Toekomst Banken heeft enige tijd geleden haar rapport gepubliceerd en vandaag heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een persbericht aangegeven dat de aanbevelingen van de adviescommissie, ook wel de commissie Maas genoemd, zal worden omgezet in concrete richtlijnen.

De naleving van de richtlijnen zal worden gedaan door een in te stellen Monitoringscommissie. Het is te hopen dat in deze commissie ook de kleinere banken zullen worden uitgenodigd. Even voor de duidelijkheid, dat zijn over het algemeen banken die niet of nauwelijks door de kredietcrisis zijn geraakt (Triodos, ASN, DSB, Friesland bank, Van Lanschot, Binck Bank).

De huidige commissie Maas heeft namelijk als deelnemers Maas (ex ING), Goorbergh (ex RABO) en de Swaan (ex ABN AMRO). De NVB laadt daardoor de verdenking op zich de Nederlandse Vereniging van Grote banken te zijn.

Lees ook:Ex-bankier Maas (die van de commissie) veegt irritant zijn straatje schoon
Lees ook:Programma commissie de Wit voor volgende week: veel toppers
Lees ook:Triodos moet niet ‘meehuilen met wolven in het bos’, maar gewoon bankieren
Lees ook:Morgen begint de commissie de Wit aan haar werk
Lees ook:Waar een klein land groot in kan zijn: Triodos bank meest duurzame bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.