Archie, de man van een hele boel staal, spreekt weer!

Ik was geen striplezer in mijn jeugd, maar twee striphelden zijn mij bij gebleven: Dick Bos en Archie, de man van staal.

Beide helden komen regelmatig weer bovendrijven in mijn geheugen. Dick Bos als ik minister Bos weer stoere verhalen hoor vertellen over het terugpakken van de bankiers, die vermomd als struikrovers, eerzame burgers het leven zuur maken. Maar ook Archie is helemaal terug als ik de NVB voorman, Boele Staal, hoor praten over het bankwezen.

De heer Staal trekt net als Archie onverschrokken ten strijde en alle mensen zijn heel bang voor hem en deinzen terug. Zij weten niet dat Archie een robot is die wordt bediend door de bouwer van de robot, professor Ritchie, neefje Ted en zijn vriend Ken.

Wij weten wel beter. Ook de heer Staal is een robot die op afstand wordt bediend door de bazen van de ‘grote banken’ . De mensen snappen het allemaal niet, de banken in Nederland hebben geen schuld, het waren de Amerikaanse banken. De mensen in de dealingrooms van de ‘grote banken’ hadden echt het beste voor met de klant. De klant kocht de producten toch, wat zeuren jullie nu toch.

En na 1 jaar moeten wij allemaal echt ophouden die arme bankiers nog langer te pesten. Volgens Archie hebben zij hun les geleerd en gaan nu echt de klant centraal stellen. En dat kan alleen met ‘grote banken’. De heer Staal vindt praten over kleine banken kabouterpraat. Tuurlijk, mijnheer Staal, u vindt het maar niets om als de levensgrote Archie de voorman te zijn van kleine kabouters; als die kleine kabouters maar wel even via de belasting uw smeerolie betalen, want anders stopt al het raderwerk van de robot.

Het wordt de hoogste tijd dat ik die nieuwe stripheld Kabouter Wesley ga lezen: die weet wel raad met dit soort mensen, ik haat robots!

Lees ook:“De Pers” heeft een artikel over de heer Staal, voorzitter NVB, geschreven
Lees ook:Ook CPB vindt nu dat kleine banken een nuttige functie kunnen hebben
Lees ook:Wie kaatst moet de bal verwachten
Lees ook:de NVB: Niet Voor Boeren
Lees ook:Er zijn Lies, damned Lies, and Nederlandse Vereniging van banken (NVB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.