Rapport over DSB wordt weer vertraagd (wat een klucht)

Voor de zoveelste keer wordt het rapport over DSB vetraagd, nu blijkt DNB het op te houden. Zogenaamd omdat DNB wil kijken of er vertrouwelijke informatie in het rapport staan dat niet gepubliceerd mag worden. Ik beschouw dit als een gezocht argument en het zoveelste brevet van onvermogen van DNB. In dit blog heb ik verschillende malen geschreven dat DNB een kwalijke rol heeft gespeeld in de ondergang van DSB (http://bank.blog.nl/dsb/2009/12/17/explosief-nieuws-van-rtl-4-over-dsb-en-rol-dnb;http://bank.blog.nl/dsb/2009/11/11/dnb-heeft-aantoonbaar-gelogen-in-dsb-zaak).

Ik denk dat de ware reden voor opnieuw uitstel ligt in het feit dat het onderzoek van Scheltema gaat aantonen dat DNB de DSB Bank gemakkelijk had kunnen redden (denk aan de zogenaamde claim van 5 miljard die nooit hard is gemaakt en die wel heeft geleid tot het intrekken van de kredietlijn van DSB bij DNB) en dat DNB deze feiten graag buiten het rapport wil houden.

Maar uitstel zal hier niet leiden tot afstel, daar zorgt de publieke opinie wel voor.

Lees ook:Nog maar weer eens DSB: banken geven nu wel een kredietfaciliteit aan DSB?
Lees ook:Commissie DSB: waarom niet een vertegenwoordiger van consument opnemen?
Lees ook:He, he, nu het op teletekst staat, zal het wel waar zijn: overal hoge provisies koopsommen
Lees ook:Dijsselbloem heeft een probleem (column BNR 26 augustus)
Lees ook:Dit zat er aan te komen: het Woekerpensioen

2 reacties op “Rapport over DSB wordt weer vertraagd (wat een klucht)

 1. Jan Karst

  Wij mogen als Nederlanders en in mijn geval Europeaan omdat ik in het Frankrijk woon, vertrouwen op een betrouwbare overheid. Ook van het bankwezen met haar maatschappelijke functie en de daarbij behorende verantwoordelijkheden, mag verwachtworden dat zij betrouwbaar opereerd.Integriteit is in Nederland een toverwoord die u en ik moeten overtuigen dat de heren en dames die wij geaccrediteert hebben om ons de juiste weg te wijzen, ons te besturen, ons van dienst te zijn, alles behalve integer zijn. Openheid of transparantie zo u wilt, is de openheid en transparantie die een handvol aan een land vol biedt. Niks geen openheid maar gewoon ouderwetse propaganda met een aureooltje. Een select gezeldschap blijft altijd buiten schot. Wat zij ook uitspoken blijft zo langmogelijk onder de mat en wanneer het al te heet wordt treden zij gewoon af zoadat er verder geen onderzoek naar hun functioneren en consumeren meer “nodig” is. Dat is een leuke voor die bijstandmoeder die verdacht wordt van fraude. Zij gaat gewoon uit de bijstand en verder onderzoek is niet nodig. En wat dacht u van die CEO/CFO die met voorkennis wellicht stoute dingen heeft gedaan? Gewoon aftreden en de zaak is niet meer onderzoekswaardig. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd of er in het rapport van de heer Scheltema nog “juicy” feiten over de rol van onze voormalige Min. van Financiën in de DSB zaak naar boven komen.
  Mijn conclusie is dat de echte criminelen, *de (be)stuurders”, gewoon vrij lopen om onbeperkt en ongestraft, vaak voorzien van een lintje” onze maatschappij leeg te roven. Daar is de DSB affaire bij vergeleken om het Nedelannds te houden pinda’s bij.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter Verhaar

  helemaal eens, m.u.v. dat ik niet geloof in “schuld” DSB, wel in schuld DNB

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.