Postbank verdwijnt (als eerste uit Albert Heijn)

ING is met het verdwijnen van Postbank bezig aan een enorme operatie, waar zo'n 3000 mensen aan werken en totaal 890 miljoen kost. Als eerste zullen alle zeshonderd Postbank-betaalautomaten in AH-winkels vanaf juni worden vervangen door ING-automaten. 

 

 

Maar dat is pas het begin; de grootste veranderingen samengevat:

Veranderingen

De reorganisatie heeft heel wat voeten in de aarde. ING geeft aan de hele operatie 890 miljoen euro uit, verdeeld over vijf jaar. Zo worden er honderden kantoren vernieuwd of omgebouwd, 2600 geldautomaten vervangen, een nieuw internetplatform gemaakt (mijnIng.nl) en moeten alle klanten geïnformeerd worden over de aanstaande veranderingen. Maar de meest opzienbarende klus is wel de vervanging van miljoenen bankpassen en creditcards. “De productie van passen begint ergens in de laatste drie maanden van dit jaar. Per dag laten we er 56.000 maken. Dat gaat dan zo’n tweehonderd dagen achtereen door”, aldus Jue. In totaal moeten er 8,2 miljoen passen worden vervangen.

Ergens in de eerste drie maanden van volgend jaar wisselt de eerste Postbank-klant zijn blauwe pas in voor een kaart van ING. “Dat gebeurt op het moment zijn dat we ’live’ gaan. Vanaf dan worden er geen Postbank-passen meer gemaakt”, aldus Jue. Klanten worden in het laatste kwartaal van dit jaar op de hoogte gebracht van persoonlijke veranderingen. In elk geval houdt elke klanten zijn bankrekening, zo was al bekend.

Lees ook:Sepa zorgt voor Rekeningnummer van 18 cijfers
Lees ook:getergde bankiers kunnen niet lachen om Wouter Bos
Lees ook:Politie rolt Hackersbende op
Lees ook:ING becijfert schaatsomzet op 80 miljoen
Lees ook:Zwartspaarders bang voor de belastingdienst

Eén reactie op “Postbank verdwijnt (als eerste uit Albert Heijn)

  1. breijer

    Dat is ook mooi
    eerst bij de postbank alle passen vervangen , tegen betaling van een fix bedrag , daarna worden alle passen weer vervangen ( ook tegen betaling ???)
    Zo wordt je rijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.