Garantieregeling nog verder uitgebreid naar €100.000

Wouter Bos maakt een paar dagen geleden nog bekend dat hij dacht dat de garantieregeling (voor spaargeld) zou worden opgehoogd tot €50.000-€65.000.

De Europese ministers van Financien hebben overeenstemming behaald en deze grens voor alle Europese landen inderdaad op €50.000 gesteld. Nederland gaat verder en garandeert zelfs tot €100.000.

Of dit voldoende is om het vertrouwen te herstellen zal moeten blijken. Want kennelijk hebben veel particulieren momenteel meer vertrouwen in de traditionele 'oude sok' onder het bed dan om dit rustig op een spaarrekening te laten staan…

Lees ook:New ways of banking: Boober.nl
Lees ook:Europese leiders sluiten akkoord over kapitaalinjectie banken
Lees ook:Veilig bankieren met onveilige klanten
Lees ook:ADV: Nieuw van Bizner: BizFlow
Lees ook:ABNamro ook getroffen in InterNIETbankieren

4 reacties op “Garantieregeling nog verder uitgebreid naar €100.000

  1. Harry

    Gisteren is het bedrag voor de deposito garantieregeling verhoogd naar 100.000 euro. Doch af en toe hoor ik dat dit maar voor de duur van 1 jaar is. Nu zie je allerlei financiele instellingen stunten met flinke rente tarieven bij een 1 jaar vast deposito. Stel je zet een fors bedrag voor een jaar vast, dan is hier niet eerder aan te komen dan over een jaar. Je weet dan niet of die 100.000 Euro garantie nog gegarandeerd is als dit maar een jaar geldig is. Met andere woorden, je atort je toch weer in een risico. Misschien dat hier wat meer duidelijkheid over gegeven kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. els vissers

    Het is schandalig zoals alle banken ,hypothekers en geldschieters afgelopen jaren bezig geweest zijn , met ingewikkelde producten om de nietswetende klanten om de tuin te leiden. Terwijl zij grote provisies opstrijken levenslang en risico’s lopen met andermans geld. We zien niet voor niets de grootste, mooiste kantoorpanden verschijnen, en adviseurs in miljoenenhuizen wonen binnen enkele jaren nadat zij gestart zijn met het beheren van andermans geldzaken en verzekeringen.
    Het wordt tijd dat de politiek zich bezighoudt met de kleine letters, en niet met onzinnige zaken zoals rookverbod, en autootjes pesten.
    zo kan ik nog doorgaan, maar mijn energie wil ik niet meer verspillen aan dit soort zaken. er is meer te doen in nederland.
    Kijk naar zaken op lange termijn !!!! onze kinderen willen ook een goede toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  3. snakenborg

    vraag:
    De garantiestelling van de staat;
    geld voor hoe lang ?
    geld alleen voor privespaarders?
    Geld per rekeninghouder of per aparte rekeningnummer op dezelfde naam?

    Graag direkte antwoorden op deze vragen.
    vr.groet
    d.snakenborg

      /   Beantwoorden  / 
  4. Harry

    De garantiestelling duurt voor 1 jaar.

    Ik weet niet of het alleen voor privespaarders geld.

    Het geld per rekeninghouder per bank. Let wel, sommige banken hebben meerdere sub-banken. Dat geld als 1 bank. Dus de Postbank en de ING bank is 1 bank, dus ook al heb je daar 2 ton staan op elke bank drie rekeningen op je eigen naam, dan is toch 1 ton gegarandeerd.

    Wat nog onduidelijk was maar na een gesprek met de Nederlandse bank duidelijk is gemaakt, is dat ook miderjarige kinderen met een zelfstandige rekening op naam, volledige garantie hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.