Euronext laat kans liggen bij particuliere belegger

De particuliere optiebelegger is de melkkoe voor beursbedrijf Euronext. Immers, Euronext verdient aan een transactie van 100 euro evenveel als aan een transactie van 10.000.000 euro. Toch speelt de particuliere belegger nauwelijks een rol en wordt het beleid inzake de optiebeurs, het belangrijkste speelveld van de particulier, in Londen vastgesteld.

Recent heeft Euronext de ‘tick size’ voor opties kleiner dan 0,20 cent verlaagd van 0,05 cent naar 0,01 cent (de spread tussen de bied-en laatprijs wordt daardoor kleiner) . Op zich een goede zaak, maar gegeven de hoge vaste transactiekosten voor particuliere beleggers zullen opties met een waarde beneden de 0,20 cent niet veel in de portefeuilles voorkomen.

Een veel belangrijker punt voor de particuliere optiebelegger is het aantal series waarin gehandeld kan worden. Al vele malen is ook door ondergetekende hierover bij Euronext geklaagd. Zo kunnen beleggers in de AEX-index (het belangrijkste product) in de augustusserie handelen in series die met maar liefst 20 euro verspringen. Met andere woorden, de actieve belegger kan zijn posities en risico’s op die wijze niet adequaat beheren.

Euronext laat hier een enorme kans liggen.

Lees ook:Euronext loopt het dun door de broek
Lees ook:TOM gaat (eindelijk) in de aanval tegen Euronext
Lees ook:‘buitenbeurshandel’ is al lang geen handel meer buiten de beurs om!
Lees ook:KetelBINCKie heeft naast Alex een nieuwe vriend: TOM
Lees ook:Nieuwe topman Euronext is zich blijkbaar rot geschrokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.