Het FD ziet BinckBank al als Europese broker (maar zover is het nog niet)

Het FD van vandaag rapporteert over de halfjaarcijfers van BinckBank. Op de voorpagina komt Frits Conijn terecht tot de conclusie dat de particuliere belegger nog altijd actief is op de beurs, zie ook mijn blog van gisteren. Op pagina 13 laat Conijn zich echter een beetje meeslepen met de Europese ambities van voorzitter Beentjes.

In het halfjaarbericht van Binck staat op pagina 10 een toelichting op de business unit Retail met als titel “Europese full service online bank voor particuliere beleggers”. Dat klinkt mooi en Conijn ziet zich zelf al afreizen naar parijs voor de persconferentie van BinckBank in 2010 op de Champs- Elysees. Immers op pagina van 13 van FD schrijft hij dat in het 2e kwartaal ‘BinckBank 21.500 nieuwe rekeningen kon bijschrijven, waarvan een groot deel uit Frankrijk afkomstig zijn’.

Helaas, de feiten liggen anders.

Nederland effectenrekeningen: 11.178
Nederland spaarrekeningen: 3.582
Nederland vermogensbeheer: 988
Belgie effectenrekeningen: 3.399
Frankrijk effectenrekeningen: 2.332

Frankrijk neemt dus slechts 11% van de groei voor zijn rekening. De grootste groei zit nog altijd in Nederland (52%). De rekeningen in Frankrijk zijn wel actieve rekeningen. Gemiddeld 15 transacties per rekening; in Nederland ligt het gemiddelde op 9. Dit is echter een bekend verschijnsel. De eerste rekeningen zijn altijd de ‘first-movers’, die geinteresseerd zijn in goedkoop handelen en dus zeer actief zijn. Het vermogen per rekening ligt met 15.000 euro veel lager dan het vermogen per rekening in Nederland van 20.000.

BinckBank stelt dat de groei in Frankrijk op schema ligt. Met 2% van het totaal aantal rekeningen is er wel nog een lange weg te gaan. Frits Conijn zal zijn franse reisplannen nog even in de ijskast moeten zetten.

Lees ook:Vermogensbeheerders: zijn zij nu zo slim of zijn de klanten zo dom?
Lees ook:BinckBank logenstraft cynische analisten
Lees ook:Beleggen is een leuke hobby en dat mag wat kosten!
Lees ook:Lijstje: Binck bank is de Beste Beleggingsbank
Lees ook:Nooit staatssteun gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.