Consumenten waren gewaarschuwd voor ‘leed-stichtingen’

uitroeptekenOp 23 oktober berichtte ik over een belangwekkende opmerking van de curator van DSB over het feit dat veel zogenaamde belangengroepen zich richtte tot de mogelijke DSB-gedupeerden (zie http://bank.blog.nl/dsb/2009/10/23/vele-belangengroepen-rondom-boedel-dsb-heeft-het-zin). De curator gaf aan niet te snel met stichtingen in zee te gaan, maar goed na te denken over het beoogde doel van de stichtingen.

Het is geen loze boodschap geweest. Nadat Lakeman in onmin is geraakt met zijn medebestuursleden (overigens blijkt dat zijn stichting helemaal geen 100.000 gedupeerden vertegenwoordigd, hoewel hij dat wel claimde bij De Wereld Draait Door), komt nu ook de ‘bekende’ Jelle Hendrix in de problemen. Hij vraagt veel geld voor zijn diensten en lijkt nu ook in een belangenverstrengeling terecht te zijn gekomen (hij sluit nieuwe hypotheken af bij een bedrijf waaraan hij verbonden is).

Van de andere 9 belangengroeperingen horen we al helemaal niets meer.

KASSA waarschuwde afgelopen week al voor de ‘ no cure no pay’ partijen. Deze waarschuwing is ook hier op zijn plaats. Pas op voor belangengroepen die (1)  vooraf een bedrag wensen te ontvangen en (2) voor partijen die een flink deel van uw mogelijke opbrengst willen hebben. Bestudeer de statuten van de stichtingen zeer goed en kijk of ze eigenlijk geld trachten terug te winnen dat u via de wet sowieso zou ontvangen.


Lees ook:Vele belangengroepen rondom boedel DSB: heeft het zin?
Lees ook:AFM verliest rechtzaak tegen effectenhandelaar
Lees ook:ING (de top-rekening) en Kassa: deel 2
Lees ook:Deze stresstest wordt ook een succes (BNR column 28 oktober 2013)
Lees ook:consumenten moeten allemaal aan de plastic kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.