ABNAmro ge(k)raakt door virus

Een tijdje geleden had ABN al last van phishing (mailtjes waarin wordt gedaan of een medewerker van de bank je vraagt om officiele gegevens, om zodoende je rekening leeg te plukken);

Tweakers.nl wist als een van de eerste al te melden dat ABNAmro het slachtoffer geworden van een virus dat ongemerkt bedragen overschrijft. 

Het virus downloadt diverse stukjes software (trojans)die er voor zorgen dat bij een inlogpoging op de ABNinternetbankieren site een oneigenlijke foutmelding wordt gegeven. Een zogenaamde tweede inlogpoging schrijft eigenlijk een bedrag af van de getroffen persoon.

Kaspersky Lab, anti-virus leverancier ontdekte het virus en heeft een (voorlopig?) gratis remedie ter beschikking gesteld. Volg de link om te checken of jij niet ook bent besmet!!

Deze actie zal Kaspersky overigens geen windeieren leggen, aangezien ook de ABNAmro expliciet verwijst naar deze site om het virus te verwijderen. Ongetwijfeld zullen er voldoende mensen zich realiseren dat ze wellicht onvoldoende anti-virus software hebben en direct de hele Kaspersky software aanschaffen…

 

Lees ook:ABNamro ook getroffen in InterNIETbankieren
Lees ook:Politie rolt Hackersbende op
Lees ook:Lijstje: Leegloop bij ABNamro? Waar gaan ze heen?
Lees ook:Vakantiegeld zorgt voor recordbezoek MijnPostbank
Lees ook:ABNAmro nog steeds zelf op overname pad

Eén reactie op “ABNAmro ge(k)raakt door virus

  1. Anoniem

    Een virus bij de bank? Nee, dat is toch onmogelijk?!? De bank?!?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.