Lijstje: Leegloop bij ABNamro? Waar gaan ze heen?

Ik heb nog even getracht het te negeren na de overkill aan berichtgeving rond De opsplitsing van het jaar; maar stiekem moet ik toch wel erg lachen om deze actie.

 Het is niet chic, en wordt zelfs als guerilla-werving genoemd, maar het typeert toch wel een beetje het gevoel wat volgens mij de hele affaire ABNAmro omringt. De uitverkoop treft namelijk ook duidelijk het personeel; Detacheerder en recruitmentbureau For All Finance schuwt geen middelen om daar ook zijn graantje van mee te pikken.

foto: Adfoblog

Waar gaan ze dan naar toe?

Is dit nu simpelweg een grappige actie of is een duurzamere leegloop aan het werk: Een Intermediair-search leert dat er voor

  •  ABNAMro nog 20 vacatures open zijn,
  • Fortis (bank + verzekeringen) levert 24 hits,
  • ING (+Postbank +NN) levert zo'n 45 hits,
  • Rabobank: 206.

Overigens: Monsterboard (10, 86, 325, 350!!!)

Dus ofwel de beste werkgever van Nederland hoeft niet meer te werven en heeft z'n personeel voor het oprapen, of Rabobank en ING zien de toekomst nog rooskleuriger tegemoet!

Overigens werd al in mei aangekondigd dat vooral ABN door recruiters wordt getarget. Iets wat ik in mijn eigen omgeving toch ook wel herken (dat ABNers momenteel toch wel wat gewilliger zijn om over te stappen).

En verder: is For All Finance nou wel trots op hun actie? hun eigen 'kijk-ons-eens-in-de-media-pagina vermeldt helemaal niks over de aandacht die deze actie heeft gegenereerd….

Lees ook:Fortis (&trio) weer een stapje dichter bij overname
Lees ook:ABNAmro zakt als populaire werkgever, Rabo stijgt
Lees ook:Sportieve banken, deel 2
Lees ook:geen geloof meer in het merk ABNAmro
Lees ook:ABNAmro nog steeds zelf op overname pad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.