Het doek valt voor Boober.nl

Boober.nl presenteerde zich als revolutionaire manier door particulieren (zonder tussenkomst van banken) geld te lenen bij andere particulieren.

Hoewel Boober.nl pas nog werd geroemd als rising star om deze nieuwe manieren van bankieren was er ook onweer op komst. Ik gaf eerder al enkele overwegingen die Boober de kop konden kosten; jammer genoeg is dat vandaag werkelijkheid geworden.

 

Een dispuut met de AFM of Boober.nl een bankvergunning nodig zou hebben resulteerde in een (voor Boober) negatief advies dat dit wel het geval was. Een uitspraak die zelfs door de rechter moest worden bevestigd. Op 21 augustus uitte Boober nog in een persbericht dat ze beschikte over de juiste vergunning door mee te liften op de vergunning van een aandeelhouder. Helaas werd ook dat door de AFM als ten onrechte bestempeld, omdat zelfs in deze constructie nog toestemming nodig was.  Vanaf vandaag (dond 23e) lezen we op www.boober.nl:

Beste Boober Gebruiker,

In tegenstelling tot wat dinsdag en woensdag is gecommuniceerd heeft Boober gisteravond na overleg met de Autoriteit Financiële Markten besloten om de krediet-bemiddelingsactiviteiten voorlopig te staken. Dit wordt geëffectueerd door uitleners voorlopig niet de mogelijkheid te geven op leningen te bieden . De site blijft gewoon beschikbaar en het besluit heeft geen enkele consequentie voor lopende leningen. Boober betreurt de ongelukkige wijze waarop zij met de markt heeft gecommuniceerd en verwacht begin volgende week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.


Guus Drijver 

Erg jammer; ik hoop dan ook dat er een manier gevonden wordt om deze nieuwe manier van bankieren ook in NL mogelijk te maken, en wens Guus en de zijnen succes…

Lees ook:Boober weer in de lucht!
Lees ook:New ways of banking: Boober.nl
Lees ook:Boober.nl mag toch van DNB
Lees ook:De ondergang van Boober: dacht u dat bankieren geen vak is?
Lees ook:Introductie Bank.blog.nl

2 reacties op “Het doek valt voor Boober.nl

  1. lady hay

    BelachelijK;

    Laat die gasten zich ergens anders mee bezig houden en boober mooi zijn gang laten gaan (idioten)
    Boober en de uitleners geven zo tenminste mensen een kans om iets te kunnen ondernemen en te lenen.
    Wij wensen dan guus en de zijnen veel succes toe en hopen dat het terug komt wij waren er blij mee en denk nog wel meer (jammer)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick

    Ik vind het zeker jammer dat (het er nu naar uit ziet dat) Boober zal moeten stoppen. Desondanks denk ik zelf dat het toch vrij naief van Boober was om te denken dat ze zonder (bank)vergunning konden opereren, omdat ze volgens mij toch echt wel meer zijn dan alleen maar een marktplaats, maar ook een ‘zorg’functie bekleden (deze vullen ze daarbij ook in door bijvoorbeeld hun BKR toets, en door hun her-verdeling van leningen).
    Ik verwacht eigenlijk zelf dat boober alsnog een vergunning gaat aanvragen. Weet iemand of Zopa of Prosper.com wel een vergunning hebben (in eigen land)?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.