Banken betalen niet mee aan de verhoging garantie spaargeld Icesave

De Nederlandse staat betaalt de kosten die ontstaan door het verhogen van de garantieregeling voor gedupeerde spaarders bij de IJslandse internetbank Icesave.

Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer laten weten

Spaartegoeden bij Icesave zijn tot euro 100.000 gegarandeerd. IJsland betaalt daarvan de eerste 20.000 aan spaarders en leent daarvoor ongeveer euro 1,3 mrd van Nederland. De tweede euro 20.000 wordt voor 90% betaald door alle Nederlandse banken tezamen.

Spaarders die meer dan euro 40.000 en minder dan 100.000 bij Icesave hadden staan, worden voor die laatste euro 60.000 nu door Bos te hulp geschoten. Het is nog onduidelijk hoeveel dat de Nederlandse schatkist gaat kosten

Bos komt met het besluit tegemoet aan een oproep van banken, die vonden dat zij niet de dupe mochten worden van de ellende bij Icesave en het besluit van Bos om het maximum aan gegarandeerd spaargeld te verhogen naar euro 100.000

Lees ook:DNB overlegt met Ijsland over Icesave
Lees ook:Bericht van Icesave aan alle klanten
Lees ook:Icesave verzamelt 25.000 klanten in 1 maand en verhoogt rente
Lees ook:‘graaispaarders’ opgelet
Lees ook:ING Direct lokt in de UK spaarders met het Nederlandse Garantiestelsel

Eén reactie op “Banken betalen niet mee aan de verhoging garantie spaargeld Icesave

  1. ex israelite Victim

    Oh , ds Mooi ,

    De klanten worden een beetje vergoed !!??

    Nou mag de regering uit eigen zak Ons ook wel vergoeden , elke ingezetene heeft 65.000 euro schulden omdat zij zich in de luren hebben laten leggen door crimineel samenwerkende overheden,wetgevers,justitie,industrie,bedrijfsleven,die van de staat een criminele organisatie maakten om Ons te plunderen .
    Dat begon 25 jaar geleden al met de verkwanseling van Volkseigendommen , en nam een vlucht toen de wetgever ook nog eens de Bevolking buiten de wet stelde om het bedrijfsleven aan te zetten Ons nog meer te plunderen.
    Kosten 65.000 euro per Inwoner en nog wel veel meer ,, door hun toedoen zijn zelfs 35.000 Mensen extra gestorven aan zelfmoord , die zagen het door de terreur niet meer zitten.
    Veel Mensen zijn zelfs hun Kinderen gaan prostitueren , en nog meer joden en islamiete semieten gingen Onze Kinderen nog meer verkrachten en prostitueren !
    Daar zie Je Sommigen van , de Slachtoffers van de staatsterroristen , op maar liefts 5 tv zenders achter elkaar nu !

    Sterft u voor Uw daden!

    Wilt U daar voor alstublieft ook even de rekening betalen??!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.