Flopman (sorry, topman) Den Drijver weigerde aan de telefoon te komen!

Den Drijver is vertrokken bij van der Moolen. Het werd tijd. Van der Moolen was kampioen winstwaarschuwingen geven. Den Drijver kwam van Curvalue dat door van der Moolen is overgenomen.

Van der Moolen wilde o.a. Curvalue kopen omdat Curvalue het systeem ‘online trader’ had ontwikkeld voor circa 14 miljoen. Met dit systeem wilde het handelshuis de concurrentie aangaan met Alex en Binck; dit is op een volledig fiasco uitgelopen en vorig jaar is de stekker uit het pakket gehaald en de investering afgeschreven.

Begin dit jaar had ik interesse in het systeem ‘online trader’ en stuurde een mailtje naar de topman. Verbazingwekkend was dat ik een mailtje terugkreeg van een secretaresse met een zeer korte boodschap: de heer Den Drijver is niet geinteresseerd.

Vanzelfsprekend heb ik nog een keer geprobeerd, maar geen gehoor. Tsja, 14 miljoen afschrijven en dan niet eens even willen praten met een mogelijke koper: ach, het is slechts geld van de aandeelhouder. Bij de overname van Curvalue is de heer den Drijver betaald in contanten (5 miljoen euro) en aandelen van der Moolen. Laten we hopen dat hij van die laatste investering, net als veel particuliere aandeelhouders, ook niet blij is geworden.

Lees ook:Interimmanager Zwart (vdMoolen) is nu echt even de weg kwijt
Lees ook:Requim voor van der Moolen
Lees ook:Nederland en Canada lopen voorop met online bankieren
Lees ook:Is voor ‘geldwolf’ Murdoch dan niets heilig?
Lees ook:Archie, de man van een hele boel staal, spreekt weer!

3 reacties op “Flopman (sorry, topman) Den Drijver weigerde aan de telefoon te komen!

  1. Peter Verhaar

    Ook de quote besteedde aandacht aan Den Drijver:

    De 48-jarige fiscaal jurist, met €54 miljoen nr. 489 in de Quote 500, was jarenlang beurshandelaar in Londen. Begin jaren ’90 startte hij zijn eigen effectenhuis Curvalue, dat in 2006 door Van Der Moolen werd overgenomen. Hij kreeg destijds €5,3 in contanten plus de directeurszetel van het fusiebedrijf aangeboden. Daarnaast werden er nieuwe aandelen uitgegeven om Den Drijver te compenseren. Hij bezit nu iets minder dan tien procent van de aandelen Van Der Moolen. Deze zijn tegen de huidige koers een schamele €5 miljoen waard, een achtste van de waarde tijdens de overname. Daarom kan alleen een Deus ex machina zijn positie in de nationale rijkenlijst nog veiligstellen.
    Vanaf het moment dat Den Drijver aantrad ging het bergafwaarts met het gecombineerde beursbedrijf. De inkomsten liepen terug, de verliezen stapelden zich op en de beursnotering in New York werd ingetrokken. Peter Verhaar, mede-oprichter van Alex noemt Den Drijver dan ook een ‘flopman’. Hij had interesse in de €14 miljoen kostende software van Curvalue, maar Den Drijver was niet eens bereid om hem persoonlijk te woord te staan: een afwijzend berichtje van de secretaresse kon er nog net af.
    Oud-directeur Hans Kroon van Van der Moolen neemt het in Het Financieele Dagblad echter op voor de gevallen topman. Volgens hem is het verval van het beursbedrijf al in 2000 ingezet, omdat er vanaf dat moment nauwelijks in geïnvesteerd. Toen Den Drijver in 2006 aantrad zou hij daarom ‘een drama hebben aangetroffen’. Er zou niet geïnvesteerd zijn in nieuwe computers, en het vorige bestuur had geen visie op de toekomst. Kroon is gevraagd om terug te keren, maar wegens persoonlijke redenen heeft hij daarvan afgezien.
    Den Drijver was tot vandaag het enige directielid, omdat zijn twee collega’s eerder al afscheid namen. Van der Moolen is nu dus feitelijk stuurloos. De Raad van Commissarissen neemt de scepter tijdelijk over, en meldt subtiel dat ‘zij de focus zal leggen op het op korte termijn veilig stellen van financiering voor Van der Moolen.’ En dat is ook hard nodig. Het eigen vermogen van Van Der Moolen bedroeg eind 2004 nog €260 miljoen, tegenover €67 miljoen eind 2008. De schulden zijn gestegen naar een kleine € 2miljard, waarvan ruim €400 miljoen bestaat uit korte kredieten bij banken. In het tweede kwartaal van 2009 wordt er wederom een operationeel verlies van €7 of €8 miljoen verwacht, zodat de toekomst van Van der Moolen kritiek is.
    De directie was vandaag niet beschikbaar voor commentaar, maar zal zelf contact opnemen met de pers om de situatie toe te lichten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc

    Ach, Verhaar weet het altijd beter.
    Is en blijft een beetje een zure mannetje.
    Je kunt Verhaar nooit eens betrappen op een positief stukje. Altijd maar zeiken omdat hij 1 keer geluk gehad heeft. Niemand schijnt zich te herinneren dat Verhaar hoog in de boom zat toen Legio Lease werd ingelijfd door een dochter van Aegon.
    De rest is historie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter Verhaar

    grappig, heb nooit ontkend dat ik betrokken was bij legio lease, heb er zelfs veel aan verdiend (ook gemeld)
    tsja, kritisch en zeiken wordt hier wel verward; zuur nee, wel kritisch naar bankiers, ook op mijn eigen werk bij Alex; kom maar op, Marc
    ik daag je uit
    als er positieve zaken zijn over banken, dan zal ik dat melden, helaas, dat valt tegen (hoewel over Binck, Yunoo, DSB (!!!) ben ik positief geweest
    kom op lezers: val mij aan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.