de pensioendiscussie is weer in alle hevigheid losgebarsten

Afgelopen zaterdag werd een lang artikel van Yvonne Hofs in de Volkskrant geplaatst over de 8 drogredenen rondom het pensioen, die vooral door de pensioenfondsbestuurders, de vakbonden, de pensioenfederatie worden gebruikt om het korten op pensioenen  te bagatelliseren en het feit dat er een absurde waardeoverdracht plaatsvindt van jongeren naar ouders onder het tapijt te schuiven.

Hier is de link: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11304/Vonk/article/detail/3513800/2013/09/21/Beste-60-plussers-ik-schrik-van-jullie-schaamteloze-egoisme-en-onwetendheid.dhtml

Het is het meest gelezen artikel op de Volkskrant ooit en heeft 350.000 lezers gehad. De pensioendiscussie leeft en terecht.

Op 25 september 2013 besteedde het televisieprogramma Debat op 2 aandacht aan de pensioenproblematiek. Ik was daarbij aanwezig, als ook Yvonne Hofs. Hoewel de debatformule met meerdere personen een lastige formule is, kwam m.i. toch goed over het voetlicht de woede van gepensioneerden, maar ook dat deze woede niet terecht is (behalve dan dat deze woede gericht zou moeten zijn op de pensioenfondsbestuurders die de leden hebben voorgelogen).

Maar kijkt u zelf, hier is de link: http://debatop2.incontxt.nl/seizoenen/3/afleveringen/25-09-2013

 

wordt vervolgd!

Lees ook:Interview met Eva Jinek in KRO programma één-op-één
Lees ook:Interview met mij in De Pers: Bankblogger Verhaar verdedigt de bonussen
Lees ook:Generationvertrag (column BNR 14 oktober 2013)
Lees ook:DNB heeft aantoonbaar gelogen in DSB-zaak
Lees ook:Mijn stelling: Nederland is een rijk land: zie ook ingezonden brief in FD van 4 oktober 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.