Bankiers vinden zichzelf erg integer

Uit onderzoek van bureau GITP onder 1100 werknemers blijkt dat werknemers zichzelf meer integer vinden dan hun collega’s of bazen. Met name werknemers in het bankwezen vinden zichzelf het meest integer, zij geven elkaar een 8,3. Het onderzoek geeft verder aan dat slechts 14% vindt dat er buitensporige bonussen in bankwezen worden betaald. Een opvallende uitkomst in deze voor het bankwezen woeilige tijd.

Het geeft aan dat werknemers in het bankwezen de tijdsgeest nog altijd niet goed aanvoelen en dat enig relativeringsvermogen op zijn plaats zou zijn. Vanzelfsprekend zijn niet alle werknemers schuldig aan de huidige problemen, maar als gekozen wordt voor een carriere in een branch, dan dient ook de verantwoordelijkheid voor die branch genomen te worden. Dat heet bedrijfstrots.

Toch kan ik begrip opbrengen voor het feit dat werknemers de “bazen” een lager cijfer geven. Het zijn met name de medewerkers die naar integriteitscursussen van het Dutch Security Institute worden gestuurd en niet de bazen. En het zijn uiteindelijk de leidinggevenden die medewerkers in het bankwezen onder druk zetten om de verlies-en winstrekening te laten prefeleren boven de wettelijke zorgplicht.

Lees ook:DGA constructie bij bank is in principe helemaal niet slecht
Lees ook:DSB: opnieuw kamervragen met dubieus karakter
Lees ook:Vertrouwen in economie hangt nauw samen met vertrouwen in banken
Lees ook:Lijstje: Fortis beste werkgever van Nederland
Lees ook:Is voor ‘geldwolf’ Murdoch dan niets heilig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.