Ook de keurige RABO heeft verpakte hypotheekobligaties verkocht

raboVolgens het FD van vandaag (hier link) ligt de RABO bank overhoop met het vroegere hoofd van de afdeling Global Financial Markets, Sussman. Deze afdeling was volgens het FD  verantwoordelijk voor naar schatting 1,5 miljard verlies op de bekende verpakte hypotheekobligaties. Zijn  contract is ontbonden  en de medewerker klaagt de RABO bank aan (zie hier link  (http://dockets.justia.com/docket/court-nysdce/case_no-1:2009cv08065/case_id-352279/). Volgens het FD wordt niet alleen de bank, maar ook de topman van RABO International, Schat, in het beklaagdenbankje gezet. Er is al 4,9 miljoen dollar betaald, waaronder 2,0 miljoen voor ‘emotionele nood en geestelijke kwelling’. Dit is blijkbaar niet genoeg, want er wordt nog eens 3,0 miljoen gevraagd.

RABO heeft geen beste reputatie als het gaat om investment banking activiteiten in het buitenland. In 1999 heeft de bank getracht een slag te slaan in Londen en dat is ook op een mislukking uitgelopen. Ook daar heeft de bank zich teruggetrokken. Dit heeft de RABO overigens ook in de VS gedaan.

Het is duidelijk dat de RABO zich zou moeten beperken tot de agri-business. Daar heeft zij verstand van.


Lees ook:De 12 ‘beste’ producten van 2010 volgens de Telegraaf
Lees ook:RABO is het zat om voor andere banken te betalen
Lees ook:Delta Lloyd snapt toelatingscriteria Euronext niet
Lees ook:Binck bank koopt Alex
Lees ook:Waarom willen banken toch altijd ‘praten’ op hun kantoor?

4 reacties op “Ook de keurige RABO heeft verpakte hypotheekobligaties verkocht

  1. aletheia

    Zeg Nout Wellink, wordt eens wakker, hoe groot zijn de verliezen die de Rabo heeft geleden die voor het publiek worden verborgen, volgens de zeer riant betaalde Sheldon Sussman (a $ 4.9mln) ???

      /   Beantwoorden  / 
  2. aletheia

    En Hans Wiegel heeft een echt Ponzi opzet gepromoot ‘de rente is altijd uitbetaald’ zoiets zei Madoff ook. Maar in de toekomst?

      /   Beantwoorden  / 
  3. MH

    De advocaat van Sussman schrijft over Schat: ‘Mr. Sussman’s supervisor, Sipko schat, attempted to jerk around with the relaese of funds.’ Schat is echter niet aangeklaagd door Sussman. Alleen Rabobank International.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.