Verbazingwekkend: Holland Financial Centre wil dat Nederland leider wordt in herverpakken hypotheken

vraagtekensSoms moet je echt zaken twee keer lezen om het goed te laten doordringen. Gisteren stond alles en iedereen in brand om een uitspraak van minister jager over de tophypotheek en de mogelijke overcreditering. De tweede kamer kwam in een spoedzitting bijeen en wist het plan weer van de agenda te krijgen. Wat wel overeind bleef is dat de regels voor hypotheekverstrekking  strenger worden. Dat is overigens een goede zaak, want ik ben net als Scheringa van mening dat ons systeem ‘rule-based’ en niet ‘principle-based’ moet zijn.

Maar vandaag lees je in het FD dat de baas van Holland Financial Centre (van Keulen) graag Nederland ziet uitgroeien tot het stralend middelpunt van het herverpakken van leningen, met name hypotheken (u weet het nog wel: het herverpakken van achteraf gezien waardeloos onderpand was de reden voor de val van Lehman). Zijn nieuwste speeltje, ik had dit nog niet eerder gehoord, werd natuurlijk van harte ondersteund door de baas (Drost) van NIBC (weet u het nog: dat was de eerste bank die ten onder ging aan het kopen en verkopen van herverpakte leningen en die alleen door het bestaan van het deposito-garantiesysteem spaargeld van consumenten kan aantrekken om haar funding veilig te stellen).

En waarom kan Nederland leider worden? Omdat onze huizenprijzen zo stabiel zijn gebleven en omdat er nauwelijks betalingsachterstanden zijn en omdat institutionele beleggers blijkbaar in de rij staan om deze leningen te kopen. Snapt u het nog? Ik niet.

Lees ook:Minister Bos heeft lesje asset/liability management nodig
Lees ook:Echt iedereen wil meesnoepen uit de snoepdoos van minister Bos
Lees ook:Particulieren schuwen banken met lage rating niet
Lees ook:Ethiek in het bankwezen
Lees ook:NIBC concurreert met Icesave en biedt ook 5,25%

2 reacties op “Verbazingwekkend: Holland Financial Centre wil dat Nederland leider wordt in herverpakken hypotheken

  1. C.H.A.Brantjes

    L.S.,
    Als man van 73 jaar maak ik nu een financiële crisis door omdat een gewezen
    [op herplaatsingsmogelijkheid wachtende)filiaalhouder van een bank mij dreigt te duperen.
    Naar aanleiding van een bezoek[op afspraak] aan een Juridisch Loket werd ik geattendeerd op Uw bestaan als troezichthouder op financiële instellingen.
    Ik zocht Uw site op, maar kannergens ontdekken of mijn kwestie het aanmelden waard is.
    Graag Uw reactie. Met beleefde groet, C.Brantjes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. D.Kleff

      Het is een schande, dat een voormalig Topman (of beter gezegd een Tobman) van SNS-Bank voorzitter is geworden in mei 2009 van HFC, temeer, daar hij mede-veroorzaker is van de banken-crisis, door de aankoop van foute vastgoed portefeuilles. Hierdoor zijn duizenden mensen in financiële problemen gekomen en nu in de kou staan en aan hun lot worden overgelaten door SNS bank. De bank staat op “springen”
      Bij de beursgang in 2006-2007 stond het aandeel op € 17,- en vandaag op € 0,93. En daar komt nog bij, dat SNS bank een schuld heeft bij de overheid van ca. € 860.000.000,- Een bedrag, dat ze wellicht niet meer gaan aflossen. De ellende die met name is veroorzaakt door Sjoerd van Keulen (de patser) willen ze nu verhalen op de klanten, door ze te laten “watertrappelen” Eigenlijk zouden we als klanten deze bank en dan met name van Keulen moeten aanklagen voor wanbeleid en de media moeten gebruiken om ze publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, zodat ze nergens meer aan de bak komen en berooid achter blijven. Beslag leggen op privé bezittingen. Stelletje tuig!!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.