Update over waarde ABN AMRO en mogelijke verkoop

Op 30 september 2010 had ABN AMRO nog een eigen vermogen van 11,6 miljard. De bank heeft in de eerste 9 maanden een fors verlies geleden. Zelfs als het vierde kwartaal winstgevend is, dan nog is de vraag waar die 2,5 miljard vandaan komt. In eerder in 2010 had de overheid al leningen in eigen vermogen omgezet, waardoor Zalm kan pochen met een groter eigen vermogen.

Vandaag schrijft het FD (Bartjens) over het Z-share dat volgens het FD een Z-bittere pil gaat worden (zie hier: http://digikrant.fd.nl/20110131/public/pages/01009/articles/FD-20110131-01009006.html). In het Z-share, eigendom van Fortis, Santander en RBS, zitten allerlei onderdelen die niet direct verkocht konden worden (zoals de Saudische bank).

Nu blijkt dat de goodwill die ABN AMRO voor Antonveneta heeft betaald niet heeft ‘doorbelast’  aan de koper Santander, maar zelf heeft behouden. Dat betekent dat de Staat (en dus de belastingbetaler) dit zal moeten betalen. Lekker hoor, want Santander dat toch al een fantastische deal had met Banco Real in Brazilie, heeft Antonveneta met veel winst doorverkocht aan de oudste bank van de wereld, Monte dei Paschi di Siena.

(Voor de geinteresseerden: abn amro z-share Lees op pagina 32, punt 4)

De Jager moet ondertussen ASR ook nog verkopen en verzekeraars hebben het bepaald niet gemakkelijk. Vooralsnog denk ik dat de Staat voor zeker 10 miljard het schip in gaat.

Lees ook:CEO Botin (Santander) heeft zijn zilvervloot weer terugveroverd op de Nederlanders
Lees ook:DE overname een half jaar later; Santander lachende derde!
Lees ook:ABN AMRO vindt 3 miljard extra eigen vermogen (maar niet heus)
Lees ook:Bankentrio koopt ABNAmro
Lees ook:ABNAmro zakt als populaire werkgever, Rabo stijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.