DE overname een half jaar later; Santander lachende derde!

Begin dit jaar was het nog de grootste successtory (in ieder geval gezien vanuit de overnemers); de overname van ABNAmro moest Fortis, RBS en Santander naar een nieuw niveau tillen.

Bij Fortis kostte dit ondertussen in ieder geval de kop van CEO Votron. Ook de Royal Bank of Scotland heeft toegegeven dat ze toch veel te veel geld heeft neergeteld voor het overnemen van ABNAmro.

In DAG lees ik vandaag hoe Santander zich vanuit Spanje kan verkneukelen. Santander nam slechts Antonveneta en de Braziliaanse Banco Real over van ABNAmro; een relatief makkelijke carve-out die in korte tijd realiseerbaar is, en in geen relatie staat met de verdeling en integratie van de overige delen van ABNAmro met RBS en Fortis.

Santander verkocht direct Antonveneta weer een boekte een winst van 2,4 miljard dollar. Ze hoefde niet bij (nieuwe) aandeelhouders te bedelen voor kapitaal om overnames te betalen en had geen greintje last van de kredietcrisis!! Als lachende derde boekte Santander in 2008 27%  meer winst.

Lees ook:CEO Botin (Santander) heeft zijn zilvervloot weer terugveroverd op de Nederlanders
Lees ook:Update over waarde ABN AMRO en mogelijke verkoop
Lees ook:Bankentrio koopt ABNAmro
Lees ook:geen geloof meer in het merk ABNAmro
Lees ook:Bankentrio biedt 71,1 mrd dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.