“Uit de doofpot”

“uit de doofpot”

Dit blog volgt eens per maand de AFM kritisch met betrekking tot de voortgang van de door de AFM aangekondigde onderzoeken en zal indien mogelijk potentiele onderzoeken aanwijzen. De AFM heeft als een van de belangrijkste taken het beschermen van de spaarder/belegger. Daartoe worden onderzoeken opgestart, vrijwel altijd zonder enige publicteit. Incidenteel maakt de AFM bekend dat zij onderzoek doet en de publiciteit zoekt. Helaas hoort de consument vervolgens vaak niets meer en lijkt de zaak in de doofpot terecht te zijn gekomen. Hier gaan we iets aan doen.

DSB

Op 21 april 2009 zei Hoogervorst dat de resultaten van het onderzoek bij DSB praktisch waren afgerond en zeer spoedig gepubliceerd zouden worden. Het betrof volgens de AFM geen routine-onderzoek, dus spaarders van DSB zitten met enige spanning te wachten. Ondertussen is de Grave vertrokken zonder opgaaf van reden, kortom reden om ongerust te zijn. Sindsdien hebben wij niets meer gehoord van de AFM.

Voortgang:

Enige weken geleden is AFM naar buiten gekomen met een deelonderzoek (zie blog 2 juli). Het was bepaald niet de ‘klapper’ waar we op zaten te wachten na de uitlating van Hoogervorst bij Pauw& Witteman. Er is een boete uitgedeeld, dat wel. Volgens AFM komt er nog een vervolgonderzoek, we wachten dus af

Wavin

Op 5 mei maakt beursfonds Wavin een zeer plotselinge en forse koerssprong van 20%. In de loop van de dag gaf Wavin een persbericht uit dat een akkoord was bereikt over de plaatsing van converteerbare obligaties. Volgens een woordvoerder van de AFM is ‘de combinatie van de opvallende koersbeweging en een persbericht in de middag’ aanleiding voor nadere inspectie, omdat het een indicatie is dat er ‘mogelijk sprake is van marktmisbruik’. Na deze opmerking van de AFM hebben wij niets meer gehoord. Hoeveel tijd heeft de AFM nodig voor z’n zeer eenvoudig onderzoek? De website van de AFM staat vol met ‘open deuren’ en goedbedoelde waarschuwingen, maar beleggers die die dag hebben gehandeld, staan vooralsnog in de kou.

Voortgang:

niets bekend gemaakt

Ordina

Vandaag gaat de koers van Ordina met 25% omhoog. Het dagvolume is nu al 2x het gemiddelde dagvolume. Ook afgelopen vrijdag was het volume erg hoog. MORGEN komt Ordina met de cijfers! Weten sommige partijen meer? Opnieuw een taak voor de AFM om dit uit te zoeken teieinde de particuliere belegger te beschermen.

Lees ook:“Uit de doofpot”
Lees ook:“Uit de doofpot”
Lees ook:Hoogervorst (AFM) laat DSB spaarders in ongewisse
Lees ook:Hoogervorst (AFM) spreekt zich natuurlijk wel uit over kwartaalcijfers banken
Lees ook:Hoogervorst (AFM) pleit opnieuw voor een hoger eigen vermogen banken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.