DNB overlegt met Ijsland over Icesave

Nu Icesave moeder Lansbanki is omgevallen en genationaliseerd is er bijgrijpelijkerwijs veel onrust onder Nederlandse spaarders over Icesave.

DNB wil vooral duidelijkheid over hoe rekeninghouders worden gecompenseerd als Icesave niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.

IJsland staat in dat geval garant voor een deel van de spaartegoeden. DNB zal indien nodig rekeninghouders helpen een beroep te doen op de IJslandse garantieregeling.

IJsland nationaliseerde dinsdag de gehele bankensector.

UPDATE: wil jij meedoen met de discussie over Icesave; bezoek dan het forum

Lees ook:Banken betalen niet mee aan de verhoging garantie spaargeld Icesave
Lees ook:Forum geopend om te discussieren over Icesave
Lees ook:Bericht van Icesave aan alle klanten
Lees ook:NIBC concurreert met Icesave en biedt ook 5,25%
Lees ook:UPDATE Rating moeder Icesave onder overheidscuratele gesteld en het bestuur is vervangen

2 reacties op “DNB overlegt met Ijsland over Icesave

  1. European Bear

    Het lijkt me niet correct te zeggen dat de hele IJslandse bankensector genationaliseerd is gisteren. Voorzover ik weet staat in ieder geval Kaupthing nog op eigen benen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Alex

    AMSTERDAM – ING Direct, de internetbank van ING, heeft Britse spaartegoeden ter waarde van bijna 4 miljard euro gekocht van twee geplaagde IJslandse banken.

    Kaupthing was woensdag genoodzaakt een noodlening van 5 miljard kroon (702 miljoen dollar) aan te gaan bij de Zweedse centrale bank. Bij Icesave konden Nederlandse en Britse klanten dinsdag hun spaartegoeden niet meer opnemen.

    “ING Direct bevindt zich in een sterke positie”, aldus bestuurder Johan de Wit van ING Direct in een verklaring. De Wit is tevreden dat ING snel actie heeft kunnen ondernemen om de veiligheid voor de spaargelden van de Britten te verzekeren.

    “Dit is de juiste actie om spaarders te beschermen, financiële stabiliteit te waarborgen en de belangen van de belastingbetaler te behartigen”, aldus het Britse ministerie van financiën in een verklaring.

    De Britse minister van Financiën Alistair Darling zei eerder op de dag dat IJsland weigert garanties te geven over spaargelden. “De IJslandse regering, geloof het of niet, heeft mij verteld dat zij niet van plan is haar verplichtingen hier na te komen”, aldus Darling.

    Mogen we hieruit concluderen dat als Ijsland niet vergoed IJsland failliet is?
    Gaat de Nederlandse regering ook bij Nederlandse banken aankloppen om Nederlandse klanten over te nemen, en zo veilig te stellen van 20.000 Euro verlies? Bank kan op geen enkele manier klanten zo goedkoop binnen halen, 100.000 nieuwe klanten, voor het uitruilen van cash (gelijk bedrag als toaal van all rekeningen), tegen 0 euro marketing kosten.
    Wie biedt er meer?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.