Archief: juni 2008

ADV: Nieuw van Bizner: BizFlow

biznerJouw geld verdient de hoogste rente. Met BizFlow wordt geld dat je even niet nodig hebt, daarom vanzelf op je spaarrekening geplaatst. En kom je rood te staan, dan wordt je saldo direct weer aangevuld vanuit je spaarrekening. Helemaal vanzelf. Bekijk de demo.

Veel banknieuws op komst deze week

Z24 voorspelt een Hete Bankweek: "Beleggers zetten zich schrap voor een mogelijk grillige week, waarbij de financiële sector met name in de belangstelling staat.

Terwijl in Amerika beleggers de resultaten van drie van 's lands grootste investeringsbanken tegemoet kunnen zien, publiceert De Nederlandsche Bank (DNB) deze week het kwartaalbericht.

Hierin bericht DNB over financieel-economische ontwikkelingen in het eerste kwartaal van dit jaar in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Bij de vorige publicatie liet DNB weten dat Nederlandse banken last hebben van "verstoringen op de financiële markten."

De markt is nog niet klaar voor mobiel betalen

Iedereen roept het al jaren, Payter en Rabomobiel zijn er grootscheeps mee aan het proefdraaien; maar volgens onderzoek zitten mobiele bellers nog niet te wachten op Mobiel betalen.

via Nu.nl: It-bedrijf Unisys meldt dit na een onderzoek onder 13 duizend mensen in 14 verschillende landen. De meeste ondervraagden (51 procent) hebben onvoldoende vertrouwen in de veiligheid van mobiele apparatuur. De Fransen zijn het meest huiverig voor bankieren via hun gsm: 86 procent zegt dat niet te vertrouwen.

Stem in de Poll: zou jij wel betalen met je mobiel?

Mannen betalen liefst met Pin, Vrouwen cash

Het is weer bijna vakantietijd, dus Visa heeft een onderzoek gedaan naar betalingsgedrag en de kosten van betalen in het buitenland.

De conclusies (via Z24) leveren niet alleen wat leuke nutteloze feitjes op, maar ook wat handige bespaartips voor betalen in het buitenland.

Wat (nutteloze) Feitjes:

- 62% van de Nederlanders heeft een creditcard (20% meer dan 1)

- Mannen met een bovenmodaal inkomen betalen in het buitenland het liefst met een creditcard.  Vrouwen en mensen met een lager inkomen betalen het liefst contant

Maar ook echte bespaartips worden genoemd…. Het loont in ieder geval om even toch even de voorwaarden van je eigen passen er bij te pakken en zo bijvoorbeeld €4,50 per Pintransactie te besparen!!!

ABNAmro heeft (achteraf) gemazzeld door Bear Stearns niet te kopen

Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk advies geven

Naar nu blijkt heeft ABNAmro in 2001 bijna Bear Stearns overgenomen; die uiteindelijk $ 3,2 miljard heeft moeten afschrijven en is overgenomen door JP Morgan Chase.

Via dft: voor 2001 had nog een strategie om groot te worden als Wholesalebank, toen de strategie werd gewijzigd om meer als retailbank op te treden werd (achteraf gelukkig) afgezien van deze koop…

Begin dit jaar kon Bear Sterns voor een schijntje worden gekocht door JP Morgan (voor 2 dollar per aandeel, terwijl het een week daarvoor nog 60 dollar waard was op de beurs).

Hoge spaarrentes bij nieuwe stabiele toetreders: ICESAVE-ervaringen

UPDATE: ICESAVE GEEFT OPENHEID VAN ZAKEN: WAT WIL JE WETEN?

UPDATE: nu al meer dan 25.000 NL klanten 

Hoewel er volop wordt geadverteerd met hoge spaarrentes en veel transparantie heb ik het idee dat de meeste mensen gewoon een spaarrekening hebben bij hun eigen 'huis'bank.

Die paar procentpuntjes meer wegen toch vaak niet op tegen de extra moeite die het kost om een rekening te openen, gecombineerd met het feit dat je dan weeer  een extra rekening hebt om te beheren.

Zowel nieuwkomer Icesave als nichespeler Credit Europe Bank bieden nu 5 procent rente op z'n variabele spaarrekening.

Ik heb de stap gewaagd om een spaarrekening te openen bij Icesave. Proefondervindelijk kan ik zeggen; mijn eerste ervaringen zijn meer dan positief!

Hoe banken internet gebruikten voor kredietcrisis-communicatie

In deze digitale tijd verwacht je dat bedrijven hun internet-presence als 'het' medium gebruiken in hun communicatie, ook in lastige tijden als een Kredietcrisis.

Geert-Jan Grimberg maakte op Frankwatching een mooi overzicht hoe de grote (Amerikaanse) banken en mediabedrijven hun communicatie en uitleg over jaarverslagen, afschrijvingen en algemene info vorm geven.

Zjn conclusie: ondanks alle mooie beloften over transparantie en tijdige informatie is de informatie voorziening toch grotendeels onder de maat.

lees verder.

Cartoon: This Debt Crisis is a nightmare (kadootjes onder de kerstboom bevatten alleen maar IOU's)

Vakantiegeld zorgt voor recordbezoek MijnPostbank

Terwijl we in december met z'n allen hartstikke blut zijn door de Decembermaand; in mei ontvangen de meeste mensen vakantiegeld of bonussen.

Natuurlijk moet je wel even checken hoeveel er dan daadwerkelijk op je rekening wordt bijgeschreven;

en of je dit direct gaat uitgeven of even overboekt op een spaarrekening….

Nu.nl meldt: Op vrijdag 23 mei boekte trok Mijn Postbank.nl ruim 1,6 miljoen bezoekers, twee keer zo veel als op een normale dag. In het daarop volgende weekend werd de site 3,4 miljoen keer bezocht, een stijging van ruim 17 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2007.