Jort Kelder gaat commercieel voor een bank

Jort Kelder gaat reclame maken voor een bank! Het is de Friesland Bank. Je zou zeggen, dat is vragen om moeilijkheden als je Jort Kelder heet en je met een soms zeer frisse blik de wereld van de bankiers (en vastgoed) benadert. Maar leer ons Jort kennen. De aanval is de beste verdediging, moet hij gedacht hebben en op zijn website www.jortkelder.nl legt hij het allemaal haarfijn uit (zie hier:  http://www.jortkelder.nl/2011/01/ik_reclame_voor_een_bank_wahahaha_eh_ja.php).

En gelukkig is hij ook niet schimmig over de beloning, namelijk een tonnetje (en hij heeft het niet eens nodig, zegt ie).

Friesland bank is populair en aaibaar. Moet iets met de Elfstedentocht te maken hebben. Het is van die kleine banken die niet gegrepen zijn door het megalomane groeivirus van de zakenbankiers van de Zuid-As. En dus had Friesland bank geen kredietcrisis en geen staatssteun nodig.

Kelder treedt op een TV-commercial en deze commercial staat ook op de website. Hij maakt reclame voor het product ‘klimsparen’. Hierbij neemt het rentepercentage toe naarmate het bedrag langer op de rekening staat (zie hier: http://www.frieslandbank.nl/Prive/Sparen/VastSparen/Pages/KlimspaardepositoActie.aspx?gclid=CJnx38G81aYCFdgq3godUBLTGw).

De website belooft een rente die kan oplopen tot 4,5% en stelt “dat deze rentepercentages worden vooraf met u overeengekomen voor de gehele looptijd. Zo weet u exact waar u aan toe bent en met welk bedrag uw spaargeld ieder jaar klimt”.

Daar  kan geen misverstand over zijn, lijkt mij, wat zeg jij Jort?

Maar waarom laat je dan in de commercial over je hoofd heen plakken dat de 4,5% “onder voorbehoud van (rente) wijzigingen” ?

Wat is het nu trotse, stoer en stugge Friezen ? Een vaste 4,5% of niet.

Lees ook:Kan niet nalaten deze ingezonden brief in FD te citeren
Lees ook:Bank met hoge naamsbekendheid en vertrouwen is favoriet bij spaarders: terecht?
Lees ook:Vermogende Radio 538 luisteraars?
Lees ook:Meneer van de Bank koopt een nieuwe Broem-broem
Lees ook:coöperatieve vrienden

5 reacties op “Jort Kelder gaat commercieel voor een bank

  1. Rob Propsma (Friesland Bank)

    Allereerst bedankt voor je bericht over onze nieuwe commercials! Over het laatste gedeelte het volgende. Als je een KlimSpaardeposito opent garanderen wij je de (klimmende) rente voor 5 jaar. En na het eerste jaar mag je uitstappen want je hoeft niet 5 jaar te blijven zitten.
    Waarom dan toch die ‘onder voorbehoud van’? Dat heeft er mee te maken dat we iedere week de rentes op al onze producten beoordelen en eventueel naar boven of beneden bijstellen als dat nodig is. Als je vandaag instapt garanderen we je dus de rente die nu geldt en die rente staat 5 jaar vast. Maar als je volgende week instapt kan de rente op dat moment lager of hoger zijn. We zijn verplicht dit voorbehoud te melden.
    Tips om dit anders te communiceren zijn van harte welkom!

    Rob Propsma
    Hoofd Communicatie Friesland Bank

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter Verhaar

    en die rente is inmiddels naar beneden bijgesteld (begrijp ik van een twitteraar in mijn timeline)

    commercieel sterker zou zijn om die rente van 4,5% gedurende de duur van de commercial gewoon te garanderen of het rentepercentage aan te passen in de commercial (techniek kan alles)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rob Propsma (Friesland Bank)

    Beste Peter, geen idee waar je vandaan haalt dat de rente naar beneden gaat. Niet alles geloven wat op twitter rondgaat ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter Verhaar

    doe ik zeker, had het ook niet gecontroleerd! hieronder reactie, ziet er serieus uit

    “Friesland bank verlaagt rente op #KlimSpaar Deposito per 27 jan. tja die ton voor Jort moet er toch weer uit”

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tiets

    Beste Jort,
    Je hebt altijd een grote mond als het gaat om de rijkeren in Nederland (160.000 miljonairs) aan te apkken.Je vindt dit maar peanuts.
    Hef je stem eens een keer als er weer gestolen wordt van de ouderen door oa pensioenen te korten enz.

    Je zou een echte vent zijn als je niet steeds je eigen kringetje probeert te verdedigen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.