Fortis’ geeft non-informatie over Ping An

Diverse media (1, 2) melden vandaag dat Fortis onverwachtse problemen heeft opgelopen in een samenwerkingsverband met Ping An Investments, waarvoor Fortis €2,15 miljard zou ontvangen, geld wat ze ontzettend hard nodig heeft nu!

Fortis zag vandaag OPNIEUW haar koers met 3% omlaag gaan en voelde zich genoodzaakt om officeel te reageren. Haar reactie telde welgeteld 3 hele zinnen:

In reactie op de mediaberichten van vandaag over het goedkeuringsproces rond de joint venture met Ping An, bevestigen Fortis en Ping An dat dit proces loopt.
 
De aanvraag tot goedkeuring verloopt normaal. Streefdoel is om dit proces af te ronden in de tweede helft van dit jaar.

WAT IS DIT VOOR NON-INFORMATIE?? Geen onderbouwing, achtergrond, of ruimte voor discussie om je zorgen te uiten. Is dit je officiele reactie, als bedoeling om je publiek gerust te stellen? Doe dan niks!?!?

Lees ook:“Fortis topman Votron stapt op”
Lees ook:Mijlpaal: eerste particuliere aandelenhandel buiten Euronext om
Lees ook:Het blijft rommelen bij Fortis
Lees ook:Icesave: Minister Bos heeft ‘echte’ Du Perron aangewezen
Lees ook:Fortis in onderzoek door AFM – UPDATE

2 reacties op “Fortis’ geeft non-informatie over Ping An

  1. Thomas

    Stel je bent een Chinees. Stel je hebt de resultante van je handelsoverschot, in inmiddels zwaar gedevalueerde USD, enige tijd terug in westerse financiele instellingen en/of hun effecten gestoken. Stel je voor dat je dagelijks die rendementsrapportages krijgt. Stel je voor dat je (toegezegd hebt) een stukje van Fortis Investments zou willen kopen. Stel je voor dat je Deutsche Bank tegen een dikkke discount een stukje ex-AAB van Fortis ziet kopen. Stel je voor de positie waar Fortis in zit. Kun je je dan voorstellen in wat voor onderhandelingspositie je nu dan zit als Ping-An. Happy hour: zelfde belang in Fortis Investments maar dan voor de halve(?)prijs. Tijd zal het leren

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick Boonstra

    @thomas,

    je hebt inderdaad gelijk dat Ping An momenteel in een wat luxere positie zit dan Fortis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.