Nederland en Canada lopen voorop met online bankieren

Recent zijn er twee rapporten uitgekomen over online bankieren. Het rapport 'Dutch Online Banking Forecast: 2008 To 2013' van Forrester Research en een rapport van ComScore.

Nederland kent het hoogste percentage gebruikers van internetbankieren van Europa. Zeker 68 procent maakt gebruik van de online mogelijkheden van de banken, zo heeft onderzoeksbureau Forrester Research gemeten. De Canadezen zitten ons, volgens ComScore, op de hielen met 67,1%.

Forrester Research voorspelt dat de komende vijf jaar nog eens 1,5 miljoen consumenten het elektronisch bankieren zullen ontdekken, waardoor 81 procent van de Nederlandse bevolking in 2013 zijn bankzaken online regelt. Forrester baseert zijn cijfers op basis van vragen aan tweeduizend respondenten.

Het onderzoek van ComScore geeft inzicht in de demografische verdeling van online bankierders en hier zaten voor mij  nog wat verrassingen.

 

 

 

% Reach

Average Pages per Visitor

Average Visits per Visitor

 

Total Audience: Banking

64.6

121

10.2

 

Persons – Age

 

 

 

 

Persons: 18-24

65.3

126

9.9

 

Persons: 25-34

75.6

115

10.4

 

Persons: 35-44

73.9

122

10.5

 

Persons: 45-54

73.3

157

12.1

 

Persons: 55-64

66.0

129

11.0

 

Persons: 65+

58.6

109

10.3

 

De leeftijdsgroep 25-55 jaar maakt het meeste gebruik van online bankieren maar in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten zijn juist de 45-55 jarigen de meest intensieve gebruikers..

Ik heb geen gegevens over de Nederlandse markt maar ik ben benieuwd of dit overeen komt met de ervaring hier. Iemand die hier meer over weet?

Lees ook:68% van Nederlanders Bankiert online
Lees ook:Web 2.0 Online Banking
Lees ook:Commonbox – geld online delen
Lees ook:Geld veilig onder het matras
Lees ook:Kredietcrisis blijft klappen uitdelen, ook op AEX

4 reacties op “Nederland en Canada lopen voorop met online bankieren

  1. Willem

    Tsss, waar men deze onzin vandaan heeft gehaald weet ik niet, maar er klopt geen barst van. Dat Nederland voorop loopt in het internet bankieren kan ik geloven, maar Canada verkeert nog in de 60′er jaren kwa bankiere zaken. Alles, of bijna alles word hier nog gewoon per cheque gedaan, en er is absoluut geen mogelijkheid om via het internet geld over te maken naar een andere bankrekening welke niet officieel van te voren is aangemeld bij jouw bank. (klinkt een beetje krom, maar zo is het wel)
    Wanneer je met deze mogelijkheid aan komt dragen bij je bank kijken ze je glazig aan en kunnen maar niet begrijpen dat dit kan in Nederland. Totaal onbegrip tref je hier.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

    Bankieren in Canada is het primitiefste wat ik meegemaakt heb. Internet is helemaal drama, je kunt niet eens geld overmaken naar een andere rekening, het systeem is makkelijk te kraken ( ik heb een vriend die reeds op mijn internetbankieren is geweest). Als buitenlander zijn er daarnaast zoveel beperkingen, aub geen investeringen doen in Canada omdat je overal eerst fees moet betalen, en tegen de tijd dat je wilt investeren, is je geld op.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick Boonstra

    Forrester (toch een gerenommeerd onderzoeksbureau ;-) noemt in haar onderzoek het percentage mensen dat GEBRUIK maakt van internetbankieren.

    hoewel ik totaal niks afweet van de Canadese bank vermoed ik a) dat dit komt door de grote afstanden en kou, en dat b) de kwaliteit van internetbankieren nog niet zo hoog is (aan bovenstaande opmerkingen te lezen).

      /   Beantwoorden  / 
  4. Paul

    Canada loopt ver achter in de wereld, niet alleen mbt internetbankieren. Ik woon hier nu, internetbankieren is onveilig, primitief, en bankieren iha in Canada is schrikbarend duur.
    Banken hier zijn zogenaamd erg goed georganiseerd, er lopen veel admin mensen rond, alle hypotheken zijn gegarandeerd door de overheid ( daarom kunnen ze vanwege de hoge huizenprijzen ook de rente niet verhogen).
    Canada heeft een enorm goedbetaalde PR machine, is maar de vraag wanneer ze door de mand vallen, want ze zijn gewoon 20 jaar of eerder stil blijven staan in de tijd terwijl de rest van de wereld vooruit is gegaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.