Kredietcrisis en vakantie deren overnamemarkt nauwelijks

De zomervakantie en de hevige schokken door de kredietcrisis deerden de fusie- en overnameoperaties op de Euronext-markten nauwelijks. Er vonden in juli liefst 22 deals plaats van meer dan 15 miljoen euro. Dat leren de cijfers die het onderzoeksbureau mergermarket voor het Belgische blad De Tijd bijhoudt.

De deal van InBev is met afstand de grootste en een uitgebreidt consortium van banken draagt bij aan de financiering, waaronder het zo geplaagde Fortis.

Ook in de bankenwereld was er activiteit. Credit Mutuel heeft Citibank Duitsland gekocht en de Deutsche Bank heeft een deel van de commercial banking activiteiten van ABNAMRO overgenomen van Fortis. Daarnaast heeft Santander (een van de drie banken uit het ABN AMRO consortium)aangekocht dat ze de Britse bank Alliance & Leicester willen overnemen voor de lieve som van 1,65 miljard euro.

 

 

Lees ook:Fortis brokkelt langzaam af
Lees ook:Ex-topmannen Fortis en ABN AMRO tegen voorgenomen fusie
Lees ook:Duitsland wil Europese kredietbeoordelaar: een verstandig idee
Lees ook:FORTIS Belgie maakt na 9 maanden weer winst van meer dan 1 miljard
Lees ook:HBU kwestie: als minister Bos nu eens gewoon gaat doen wat hij heeft gezegd

2 reacties op “Kredietcrisis en vakantie deren overnamemarkt nauwelijks

  1. zomervakantie

    Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

    Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

    „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

    Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
    voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

    De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

    Informatie
    http://www.elizawashere.be

      /   Beantwoorden  / 
  2. vakantiestart

    Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.

    vakantiestart

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.