Gemeenten en overheden hadden ook miljoenen uitgeleend

De omvang van de kredietcrisis begint steeds duidelijker te worden; waar in eerste instantie vooral het omvallen van banken en de gevolgen hiervan voor particulieren (spaarders), worden we deze week vooral geconfronteerd met Gemeenten en Provincies die geld hadden uitgeleend.

Een overzichtje van de gemeenten en Provincies en hoeveel ze hebben uitgeleend (en dus waarschijnlijk nooit meer terug gaan zien). Voor jou en mij betekent dat dus waarschijnlijk dat die rotonde, kinderopvang of wegverbreding binnenkort niet door gaat!!

De provincie Noord-Holland staat voorlopig aan top. Die heeft voor ongeveer 98 miljoen euro uitstaan, maar denkt dat 20 miljoen daarvan veilig is. De provincie Groningen bleek 30 miljoen euro te hebben staan bij de in grote problemen verkerende banken Kaupthing en Landsbanki.

Ook de Noord-Hollandse gemeenten Opmeer (7 miljoen) en Texel (8 miljoen) gaan flink het schip in, evenals de Utrechtse gemeente Woudenberg, die 1 miljoen euro op een IJslandse depositorekening heeft staan.

Ook het Limburgse waterschap Roer en Overmaas, dat 5 miljoen euro in deposito heeft staan bij Landsbanki, is getroffen.

Borssele

De kerncentrale Borssele liet weten 25 miljoen euro te hebben gespaard bij Landsbanki. Eigenaar EPZ verwacht dat de strop een negatief effect heeft op de resultaten over het lopende boekjaar. De financiële positie van het bedrijf is evenwel niet in het geding, aldus EPZ.

Lees ook:BNG staat voor Bank Nederlandse GEMEENTEN
Lees ook:Grote zakelijke spaarders Icesave verliezen kwart miljard
Lees ook:New ways of banking: Boober.nl
Lees ook:winst Icesave-moeder minder, maar klantenbase breder
Lees ook:Is Icesave veilig? IJslands garantiefonds (g)heeft geen cent!

Eén reactie op “Gemeenten en overheden hadden ook miljoenen uitgeleend

  1. willem

    Degenen die het hebben geleend bij BNG om de gelden vervolgens weg te zetten tegen een hogere rente mogen ze m.i. direct kielhalen.
    Speculeren belastinggelden, schande….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.