Nooit staatssteun gehad!

binckbank
quoteOp 22 december heeft het FD een ingezonden brief van mij geplaatst over de vraag waar en hoe banken moeten gaan innoveren. Hieronder de brief.

“In het weekendessay in Het Financieele Dagblad van zaterdag 12 december geeft redacteur Prisco Battes een voorzet hoe de financiële branche weer kan oprijzen uit de rokende puinhopen. Naar zijn mening moeten de banken en verzekeraars vol inzetten op innovatie. Wie kan het met hem oneens zijn?
De hamvraag is natuurlijk waar we moeten innoveren. Battes kiest, en ook naar mijn mening terecht, voor investeren in nichemarkten. Vervolgens noemt hij een paar mogelijke nichemarkten (professionele optiehandel, betalingsverkeer, handelsfinanciering).
Het is mij echter een raadsel waarom Battes de effectenhandel voor particuliere beleggers niet noemt in zijn betoog.
Nederland heeft met het beursgenoteerde BinckBank, waaronder Vermogensbank Alex, in de eerste plaats een formidabele nationale kampioen, die in 2009 geen daling van de winst zag, maar een recordwinst kan optekenen.
In de tweede plaats is BinckBank succesvol in het uitrollen van het businessconcept in Europa (België, Frankrijk), dit in tegenstelling tot veel Europese concurrenten die hun internationale ambities volledig zagen stranden.
Het is niet alleen uw redacteur die over deze zeer interessante nichemarkt heen kijkt, ook Holland Financieel Centrum heeft deze sector niet verheven tot een ‘speerpunt’.
Jammer, want deze Europese speler heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam.
Zou het gebrek aan aandacht wellicht komen doordat BinckBank innoveert zonder poespas, geen staatssteun heeft gehad, geen bonuscultuur heeft en met name het belang van de klant centraal heeft gesteld?   “

Lees ook:Onrust in top BinckBank: directeur Retail moet opstappen
Lees ook:Hoe denkt Deense broker Saxo de Nederlandse markt te veroveren?
Lees ook:Ingezonden brief in Financieele Dagblad van 29 oktober 2014 over Bartjens en Binckbank
Lees ook:Redacteur bank.blog genomineerd voor PIM Marketing Literatuurprijs 2008
Lees ook:overzicht artikelen in Financiele Dagblad plus andere bronnen over kapitaalbuffers van banken

2 reacties op “Nooit staatssteun gehad!

  1. Bert Магнитогорск

    When you drive by a dead skunk in the road, why does it take about 10 seconds before you smell it? Assume that you did not actually drive over the skunk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.