Nog even en de naam Fortis is echt uit Europa verdwenen

Afgelopen week maakte de twee Fortis bedrijven bekend dat beide bedrijven de naam Fortis zullen laten verdwijnen. Het Nederlandse Fortis zal vervangen worden door de naam ABN AMRO en het Belgische Fortis zal de naam ” Ageas” (ook al z’n lekkere naam)  aannemen.

Het belgische Fortis, dit bedrijf is nu een goed lopende verzekeringsmaatschappij, o.a. AG (zie blog van 18 november 2009   http://bank.blog.nl/fortis/2009/11/18/fortis-belgie-maakt-na-9-maanden-weer-winst-van-meer-dan-1-miljard)  van maakte verder bekend een flinke winst gemaakt te hebben en weer dividend te gaan uitkeren. De winst kwam uit op ruim 1,1 miljard.

Ik blijf mij verbazen over de winstgevendheid van het oude Fortis zeker in relatie tot het Nederlandse Fortis.  De Nederlandse Staat mag vooralsnog alleen dromen van een dividenduitkering door Fortis/ABN AMRO

Lees ook:FORTIS Belgie maakt na 9 maanden weer winst van meer dan 1 miljard
Lees ook:De staat moet nog een keer bijstorten bij ABN AMRO: extra 4,4 miljard
Lees ook:ING maakt €500 miljoen verlies en duikelt op de beurs
Lees ook:Fortis speelbal van de beurs
Lees ook:“Fortis topman Votron stapt op”

2 reacties op “Nog even en de naam Fortis is echt uit Europa verdwenen

  1. peter verhaar

    keep on dreaming; ken die abn amro wel een beetje na lange carriere en geeft de bank niet veel kans; het kostenniveau was hoog en is nog altijd te hoog; er worden ook dit jaar veel te hoge bonussen betaald

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.