FORTIS Belgie maakt na 9 maanden weer winst van meer dan 1 miljard

fortisFortis Holding, het restant van het oude Fortis concern (een van de drie partijen die ABN AMRO overnamen en mede door de overname in zeer grote problemen kwam), heeft een netto winst van 1 miljard behaald na 9 maanden. Daarmee is het beursfonds nu weer de verpersoonlijking van het herstructureringsproces van de banken en verzekeraars.

Op 9 september schreef ik al over de zeer interessante deal die Fortis Holding had gesloten met Tesco om verzekeringsproducten voor het supermarktconcern te gaan maken ( http://bank.blog.nl/fortis/2009/09/11/fortis-holding-op-de-weg-terug-samenwerking-met-tesco-supermarkten-rond).

Wat is Fortis Holding op dit moment? Het is nog altijd de grootste verzekeraar van Belgie onder de naam AG Insurance (dit is overigens het Belgische deel dat in de jaren ’90 fuseerde met het Nederlandse Amev verzekeringen, de basis voor het later Fortis). Daarnaast heeft bedrijf nog wat losse verzekeringsactiviteiten elders op de wereld. Fortis Holding heeft ook een call optie op aandelen BNP Paribas (BNP heeft de bancaire activiteiten van Fortis gekocht). Deze optie is aanzienlijk meer waard geworden.

De huidige topman (er zijn er vele geweest, zie blog http://bank.blog.nl/fortis/2009/06/23/nog-even-en-alle-fortis-medewerkers-zijn-ceo-geweest), De Smet,  heeft veel zelfvertrouwen, maar blijft er gelukkig rustig en bescheiden onder. Het bedrijf heeft veel geld in kas, na terugbetaling van obligatieleningen is circa 1,3 miljard kapitaal.

Het bedrijf is zelfs van plan weer overnames te gaan doen. Ik denk dat minister Bos af en toe toch wel een beetje jaloers zal kijken naar het oude Fortis. Zoals bekend wordt hier met enige zorg gekeken naar het bedrag dat de Staat nog in ABN AMRO zal moeten stoppen om weer echt levensvatbaar te worden.

Lees ook:Nog even en de naam Fortis is echt uit Europa verdwenen
Lees ook:Wie het laatst lacht….
Lees ook:Nogmaals fusie Fortis en ABN AMRO: ik doe nog een suggestie
Lees ook:De staat moet nog een keer bijstorten bij ABN AMRO: extra 4,4 miljard
Lees ook:Ook Minister van Financien weet het nu: ABN AMRO gaat groot verlies opleveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.