NIBC concurreert met Icesave en biedt ook 5,25%

UPDATE: wil jij meedoen met de discussie over Icesave; bezoek dan het forum

NIBC mengt zich in de strijd om de Nederlandse spaarder. De zakenbank biedt bij haar nieuwe internetspaarbank NIBCdirect  stunttarieven: een rente van 5,25% op een vrij opneembaar spaartegoed. 

Hiermee wordt NIBC een directe concurrent van Icesave, met hoge rente op een vrij opneembare spaarrekening. NIBC daarentegen biedt ook al meteen deposito's aan (5,5% tot meer dan 6% wanneer je je geld tot 5 jaar vastzet).

NIBC verkeert overigens al een tijdje in wat lastiger vaarwater; een beursgang moest worden afgeblazen, de overname door een IJslandse bank ging niet door en de bedrijfsresultaten liepen stevig terug.

undefined

NIBC heeft momenteel dan ook grote moeite om geld aan te trekken. "Kleine banken als NIBC betrekken hun funding grotendeels van andere, grote, banken, maar de credit crunch heeft het vertrouwen aangestast. Andere banken lenen NIBC geen geld meer.", aldus FEM Business. Met deze spaarrekening wil ze dus funding van particulieren onttrekken. NIBC valt overigens gewoon onder het Nederlandse garantiestelsel en kreeg op 13 maart een BBB+ rating.

Lees ook:UPDATE Rating moeder Icesave onder overheidscuratele gesteld en het bestuur is vervangen
Lees ook:Hoge spaarrentes bij nieuwe stabiele toetreders: ICESAVE-ervaringen
Lees ook:Waarom (het aanbieden van) sparen zo populair is!
Lees ook:Icesave geeft antwoord (2/2)
Lees ook:Bericht van Icesave aan alle klanten

6 reacties op “NIBC concurreert met Icesave en biedt ook 5,25%

  1. Peter

    Leuk om te zien dat er nu een Nederlandse bank is die met hoge rentes komt. Ik denk dat NIBC Direct het goed gaat doen. Niet alleen vanwege de hoge rente maar vooral ook doordat NIBC valt onder het volledige deposito garantiestelsel. Ratings van banken interesseren mij minder. Voelt voor mij stuk veiliger dan dat ik mijn geld ergens neerzet en in het ergste geval naar IJsland of Turkije moet om mijn geld te halen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jose

    Ik heb ook een rekening geopend bij NIBC-direct, maar heb er nog geen geld op gestort.

    Stel dat de bank failliet gaat, hoe lang moet ik dan op mijn geld wachten. Overigens is mijn beschikbare spaarsaldo minder dan 20.000 euro.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan

    Binnen Europ geldt dat bij een beroep op het depositostelsel binnen 3 maanden moet worden uitgekeerd.

    P.s. je opgebouwde rente ben je helaas wel kwijt als deze nog niet staat bijgeschreven ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Aad

    Ik ben al week bezig om in te loggen bij NIBC, maar de gegevens die ze sturen die matchen totaal niet. Ik krijgen een Icesave Deja Vu

      /   Beantwoorden  / 
  5. NIBC Webcare

    We werken er hard aan om negatieve geluiden uit het verleden te overvleugelen met nieuwe positieve ontwikkelingen. En daarin slagen we gelukkig goed. Zo bieden we de consument degelijke en lucratieve spaarproducten aan. We zijn een gezonde Nederlandse instelling, met een goede liquiditeits- en kapitaalpositie, zoals ook door de verschillende rating agencies is bevestigd, klik hier om het na te lezen.

    De problemen in de VS hebben we achter ons kunnen laten, doordat we onze US portefeuilles grotendeels verkocht hebben.

    Josanne – Ik ben een vertegenwoordiger voor NIBC Direct. Verifieer deze post op http://validate.webrepassociates.com met code: z7nivpcv5

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.