AFM is consequent en wil echt dat klant centraal komt te staan

afmHoofd toezicht op dienstverlening aan financiele consumenten, Kockelkoren, gaf een interview aan het FD (zie hier link). Zijn conclusie is glashelder, “banken verkopen nog altijd knollen voor citroenen” en “banken stellen klant nog altijd niet centraal”. Hij wil dat de AFM meer bevoegdheden krijgt om de productontwikkeling van banken en verzekeraars nauwer te beoordelen. Het  kan Kockelkoren niet verweten worden dat hij niet heeft gewaarschuwd. In april 2009 gaf hij een speech met de titel ‘client comes first’.

Kockelkoren wil dat er een wettelijk kader komt waarbinnen financiele instellingen productontwikkeling mogen doen. Hij trekt een vergelijk met de farmaceutische industrie. Ik sta er volledig achter. Als de banken niet willen luisteren, dan maar voelen.

Overigens hadden wij bij Alex al het beleid om nieuwe producten voor te leggen aan de AFM. Er moet dan echter wel wat tegenover staan! Niet zelden waren de consultatiegesprekken met de AFM gesprekken met een ‘autistisch kind’: “Wij praten, zij luisteren”. Vrijwel nooit kregen wij een uitspraak dat een product in de ogen van de AFM voldeed aan de eisen.

Ik vind het een goede zaak dat de AFM de duimschroeven gaat aandraaien. Nu nog er een tweerichtingsverkeer van maken.

Lees ook:AFM gaat in brief kranten-interview uitleggen, waarom is dat nodig?
Lees ook:NVB voorman Staal snapt het nog steeds niet
Lees ook:Ook ABN AMRO weet wat misleiden is (tegenover commissie de Wit)
Lees ook:Nationale Nederlanden maakt grote fout door pay-off ‘wat er ook gebeurt’ te blijven gebruiken
Lees ook:KASSA: Verbond van Verzekeraars niet aan 1 tafel met onafhankelijk adviseur!

Eén reactie op “AFM is consequent en wil echt dat klant centraal komt te staan

  1. Gicci

    I’ve been looking around bank.blog.nl and actually am impressed by the great content here. I work the nightshift at my job and it is so boring. I have been coming here for the past couple nights and reading. I just wanted to let you know that I’ve been enjoying what I’ve seen and I look ahead to reading more.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.