Bos heeft antwoorden gegeven op kamervragen over DSB

dsbIn mijn blog van 4 oktober (http://bank.blog.nl/dsb/2009/10/04/deze-vragen-zijn-serieus-gesteld-aan-bos-ik-geef-u-vast-de-antwoorden) was ik niet erg lovend over de vragen die gesteld werden door de kamerleden Vos en Spekman (PvdA). Ik gaf toen maar vast de antwoorden die ik dacht dat Bos zou gaan geven.

Bos heeft geantwoord en hij had mijn antwoorden kunnen overnemen. Waren er nog verrassingen, het gaat immers wel om DSB!

Op de vraag of het waar was dat  er wekelijks een T-shirt werd uitgereikt met daarop het woord “koopsomkanjer” (ja, ja deze vraag werd werkelijke gesteld), gaf Bos het antwoord ‘Dit is mij niet bekend’.

Serieuzer is het antwoord op de vraag of 80% van de opbrengsten van koopsompolissen ten goede kwamen van DSB. De minister antwoordt als volgt.

De AFM heeft voor dit onderzoek gesprekken gevoerd met zes verzekeraars/samenstellers van niet-complexe koopsomverzekeringen. Uit de gesprekken blijkt  dat drie van de zes partijen provisies uitbetalen aan de adviseur/bemiddelaar die in 2008 varieerden van 25% tot 86% van de koopsom. Het gros van de aan de adviseurs/bemiddelaars betaalde provisies ligt rond de 80% van de koopsom.

Kortom, ook hier weer bevestigd het ministerie dat DSB bepaald geen uitzondering was in deze branche. Dat maakt het niet minder moreel verwerpelijk, maar eenzijdig de schuld bij Scheringa leggen is net zo verwerpelijk.

Lees ook:He, he, nu het op teletekst staat, zal het wel waar zijn: overal hoge provisies koopsommen
Lees ook:Wat doen die ambtenaren van Bos eigenlijk?
Lees ook:Kamer schrikt weer eens wakker over woekerpolis
Lees ook:Waarom weet DNB niet wat de omvang van de totale bonuspot is?
Lees ook:(DSB) Deze vragen zijn serieus gesteld aan Bos: ik geef u vast de antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.