Mobile Payments – Payter en Rabomobiel geven allebei vervolg aan pilots

Mobiel betalen begint steeds concretere vormen aan te nemen. Hoewel de echte doorbraak volgens mij nog redelijk ver weg is, worden er toch steeds meer concretere stappen genomen.

Payter breidt haar pilot uit en kondigde eerder deze week aan dat hun pilot met mobiel (NFC) betalen is uitgebreid naar de TukTuks die in Rotterdam centrum rondrijden; dit als voorbode om ook in andere Rotterdamse taxi's mobiel betalen mogelijk te maken. Tevens natuurlijk gewoon een mooie promo om nieuwe studenten met hippe gadgets warm te maken.

Rabobank kondigt (na SMS betalen) nu aan dat je bij AH-station Amstel ook met een mobieltje kunt betalen (NFC). Zoals ik het kan inschatten een vrijwel exacte kopie van de Payter proef.

 

Opvallend dat beide pilots gebruik maken van de Nokia 6131 NFC; kennelijk is dit het enige toestel dat vooralsnog in aanmerking komt.

Zie eerder voor mijn eigen bevindingen met de Payter Pilot.

Lees ook:Mobile Banking (1) via Rabobank
Lees ook:Rabomobiel partnert met Blijdorp
Lees ook:Mobile banking (2) via Payter; Mijn eigen ervaringen.
Lees ook:Mobile banking (3); wat kunnen we nog meer verwachten?
Lees ook:Wat wordt de opvolger van de chipknip?

2 reacties op “Mobile Payments – Payter en Rabomobiel geven allebei vervolg aan pilots

  1. Sam

    Ik ben benieuwd hoe het allemaal in z’n werk gaat. Vanavond weer MOMO meeting in Dauphine. Voor de meeting maar eens binnenlopen bij de ah TO GO en kijken of ze nog een toestel hebben liggen:)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick Boonstra

    ik heb zelf prima ervaringen met het toestel vanuit de Payter pilot (waar je trouwens in een flink aantal winkels (60 ofzo?) kunt betalen in centrum Rdam)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.