Er is een kans van 13,7% dat SNS Reaal een rol speelt in consolidatie

Je moet maar durven. CEO Latenstein van SNS Reaal ziet voor zijn bedrijf een ‘goede’ rol weggelegd in de toekomstige consolidatieslag. Hij staat niet alleen. Ook Deckers van Van Lanschot ziet voor zichzelf een rol. Fortis-bestuurder Dijst vind grootbanken (zeg maar ‘grote banken’) helemaal niet slecht voor Nederland (zie mijn blog van 6 augustus). Niet zolang geleden meldde ING Investment Management dat zij een rol wilde spelen in de wereldwijde consolidatieslag. Het wachten is op RABO en ABN AMRO.

Apart, al die banken en verzekeraars die een rolletje willlen hebben; het lijkt wel een ‘soap’. Ondertussen vraagt minister Bos zich af of financiele instellingen die niet juist kleiner moeten worden en moeten deconsolideren. Kleinere financiele instellingen zouden de risico’s beter in de hand kunnen houden, zegt Bos en met hem vele experts.

Terug naar SNS. Vooralsnog maakt de bank een onverwacht verlies bekend door afboekingen op kredieten en vastgoed (analisten vermoeden dat in vastgoed de pijn nog niet geleden is). Hoewel de solvabiliteit en liquiditeit van SNS Reaal flink is toegenomen is terugbetalen van de overheidssteun nog niet aan de orde.

Het lijkt erop dat de consolidatieslag nog even op zich laat wachten en dat SNS Reaal wel auditie heeft gedaan, maar moet nog even in de coulissen moet blijven.

Lees ook:SNS zet de toon in het beloningsbeleid banken: eindelijk positief nieuws
Lees ook:Nogmaals SNS Reaal: beloningsbeleid RvB en misplaatste woede Bos
Lees ook:Kapitaalinjectie voor SNS Reaal van Stichting en Staat
Lees ook:Requiem voor DSB, maar komt er een diepgravend onderzoek?
Lees ook:AFM gaat in brief kranten-interview uitleggen, waarom is dat nodig?

Eén reactie op “Er is een kans van 13,7% dat SNS Reaal een rol speelt in consolidatie

  1. Peter Verhaar

    Ook de topman van Eureko, naar eigen zeggen marktleider, daar zijn er dus meer van…., wil een rol spelen in het ‘onvermijdelijke’ consolidatieproces.
    Het wordt druk op het toneel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.