“Nieuwe banken”: gaat het dan toch eindelijk gebeuren?

uitroeptekenGisteren schreef ik over het seminar van de jonge bankiersclub FIER. Een journalist van De Pers wilde er graag bij zijn, maar mocht niet naar binnen (zie hier link: http://bank.blog.nl/nvb/2009/11/04/seminar-over-het-nieuwe-bankwezen-vergeet-het-maar). Gelukkig heeft de journalist voor de deur staan wachten en heeft een paar ‘nieuwe bankiers’  opgewacht en heeft hun verhaal opgetekend (hierbij de link).

Het is goed te lezen dat Brands en van der Vusse doorzetten met hun Bank Natural, maar ook America en Kukler zijn al jaren bezig hun zeer interessante concept SOFA onder de aandacht te krijgen. Beide nieuwe banken richten zich op de nieuwe consument/ondernemer (ZZP’ers).

In het artikel staat ook dat de oprichters van Binck bezig zijn met nieuw concept; zij gaan zich richten op de ingeslapen markt voor pensioenen. Ik geef ze heel veel kans. De marges in deze markt zijn zelfs na de woekerpolis nog  altijd zeer riant (daarom kunnen verzekeraars zulke leuke speeltjes er op na houden als Volvo Ocean Race of Formule 1 racen). In  mijn blog van 16 oktober heb ik over deze zeer interessante markt geschreven en aangegeven dat Alex destijds deze markt op wilde, maar geen toestemming kreeg van moeder RABO (zie  http://bank.blog.nl/verzekeraars/2009/10/16/verzekeraars-moeten-geen-rookgordijn-optrekken)

Nu de financiele crisis bezworen is en de economische crisis niet zo hard lijkt toe te slaan, vallen de traditionele bankiers weer in oude gewoonten. De nieuwe bankiers moeten nu toeslaan om het tij te keren.

Lees ook:Verzekeraars, maak je borst maar nat, er wordt aan de poort gerammeld
Lees ook:Bankverzekeren is nog lang niet voorbij!
Lees ook:De huidige economische crisis, een teken van God?
Lees ook:Verzekeraars blijven in de hoek waar de klappen vallen
Lees ook:Seminar over het “nieuwe bankwezen”: vergeet het maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.