Kamerleden: deze mensen nemen uw parlement niet serieus

Op de website www.ftm.nl  staat onderstaand verhaal van Eric Smit, die gisteren zijn boek “woekerpolis, hoe kom ik eraf” publiceerde. De inhoud is schokkend en getuigd van een dedain en arrogantie die zijn weerga niet kent. Hoe durven ze? Talloze uitzendingen van RADAR en KASSA, vele expert-opinies, hoogleraren (prof. Boot), bloggers (ikzelf), de branch zelf  (commisie de Ruiter!!) hebben aangetoond dat de woekerpolis geen beeldvorming  is, maar harde werkelijkheid en niet komt door tegenvallende beleggingsresultaten, maar door belachelijk hoge kosten (60% van elke euro wordt niet belegd).
Daarom hier de rzeactie van de heer Hoek:
NIEK HOEK: WOEKERPOLISAFFAIRE IS KWESTIE VAN ‘BEELDVORMING’
Woekerpolisaffaire past volgens de bestuursvoorzitter van Delta Lloyd in een notendop. Dit is een stelling die hij vandaag in de hoorzitting met de 2e Kamer naar voren zal brengen.

Niek Hoek

Verzekeraars hebben helemaal niet gewoekerd. Het drama is volgens Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek terug te voeren op een teleurstellende beleggingservaring van de miljoenen afnemers van woekerpolissen. De hele affaire is terug te voeren op ‘beeldvorming’. Deze twee stellingen zet de bestuursvoorzitter van Delta Lloyd in zijn positionpaper voor de hoorzitting met de Tweede Kamer van vandaag uiteen.

Hoek schrijft dat de rendementen in de jaren ’90 uitstekend waren, maar dat de eerste tien jaar van deze eeuw de beleggingsresultaten bijna met de factor 10 minder waren. Volgens Hoek schetst die ontwikkeling ‘de hele problematiek in een notendop’.

Beeldvorming
In zijn korte bijdrage heeft Hoek het verder niet over woekerpolissen maar structureel over beleggingsverzekeringen. Hij is tot de conclusie gekomen dat die in ‘sommige opzichten niet meer voldoen aan de eisen van vandaag’. Hoek schrijft niet dat de kosten van de woekerpolissen feitelijk te hoog waren, hij heeft het over ‘als te hoog gepercipieerde kosten van beleggingsverzekeringen’.

Hoek stelt ook dat Delta Lloyd – evenals de consumentenstichtingen Verliespolis en Woeker Polis Claim – vrijwel unanieme instemming heeft gekregen voor de compensatieregelingen die op basis van de aanbeveling van Wabeke werden gesloten. Hoek: ‘Dat zijn de feiten, wat resteert is beeldvorming’.

Populisten
‘Populisten schilderen graag alle 7 miljoen beleggingsverzekeringen af als waardeloze woekerpolissen’, schrijft Hoek. ‘Ook hier wint de beeldvorming het van het nemen van verantwoordelijkheid’.

Vandaag (10 maart) beginnen de woekerpolishoorzittingen in de Tweede Kamer. Vertegenwoordigers van consumenten, verzekeraars en toezichthouders zullen in gesprek met de Kamercommissie Financiën hun standpunten uiteen mogen zetten

Lees ook:Woekerpolis: Topmannen verzekeraars lijken zich van geen kwaad bewust
Lees ook:Ha, Ha, lacht even mee om advertentie van Delta Lloyd
Lees ook:Delta Lloyd luistert naar klant via ‘social media’
Lees ook:Emissie Delta Lloyd helaas geen groot succes: enige bescheidenheid lijkt op z’n plaats
Lees ook:DNB heeft aantoonbaar gelogen in DSB-zaak

4 reacties op “Kamerleden: deze mensen nemen uw parlement niet serieus

  1. Maarten Engbersen

    Ongelooflijk naar binnen gericht paper. Ook neemt dhr Hoek het op voor andere verzekeraars: “Verzekeraars hebben helemaal niet gewoekerd”. Ik heb tientallen van die polissen nog gemuteerd in mijn eerste baan oa bij Delta Lloyd. Investeringspercentages van minder dan 50% en verder waren de standaard. Al 3 jaar communiceren ze proactief….
    Ach, laat ik ook maar mijn mond houden. Benieuwd naar de hoorzitting van vandaag. Alhoewel….

      /   Beantwoorden  / 
  2. M. van Rossum

    Een groep woekergedupeerden heeft inmiddels het initiatief genomen voor een online petitie. Zie voor de volledige tekst van de petitie: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=66&t=95364
    Verzekeraars moeten een reële vergoeding betalen aan houders van een ‘woekerpolis’. Dat vinden Tweede Kamerleden ook. Die daadkracht zien wij graag vertaald in harde & heldere, liefst kamerbrede moties, die er voor zorgen dat nog in 2011 alle gedupeerden hun rechtmatige schadevergoeding ontvangen.
    100% schadevergoeding is mogelijk, maar dan moet de Tweede Kamer de Minister opdracht geven een onafhankelijke klachtenofficier aan te stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. hakra

    TrosRadar houdt niet van kritiek – Harde CENSUUR in Nederland
    Vandaag sluit TrosRadar meerdere topics met uiterst relevante informatie over de woekerpolis, daaronder fora die door tienduizenden bezocht zjn/worden. TrosRadar doet dat deels onder het pseudoniem KIFID. Een verwerpelijke actie. Heeft TrosRadar inmiddels andere belangen dan de de door gepropageerde consumentenbelangen?? Wil TrosRadar het onderwerp Woekerpolis monopoliseren om daarmee zelf goede sier te maken?
    TrosRadar, ga u schamen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Car Leers

    Bankiers zijn rukkers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.